Oncorena säkrar finansiering för bolagets fortsatta utveckling av orellanin
Hem NYHETERCANCERVÅRD Oncorena säkrar finansiering för bolagets fortsatta utveckling av orellanin

Oncorena säkrar finansiering för bolagets fortsatta utveckling av orellanin

Publicerat av: Redaktionen

Oncorena, som utvecklar banbrytande behandling för avancerad njurcancer, tillförs ett kapitaltillskott om 66 MSEK av en av bolagets största aktieägare tillsammans med två nya investerare.

Enligt överenskommelsen kan Oncorena framgent tillföras ytterligare 94 MSEK.

Kapitalet ska främst finansiera Oncorenas första kliniska studie, en fas I/II-studie med orellanin i patienter med avancerad njurcancer som genomgår dialys.

Befintliga aktieägaren HealthCap har tillsammans med de två nya investerarna, Linc AB och Fåhraeus Startup and Growth AB, gått in med sammanlagt 66 MSEK i nytt kapital för att finansiera den första delen av Oncorenas fas I/II-studie. I det fall den första delen av fas I/II-studien ger positiva resultat (Proof of Concept) har parterna för avsikt att investera ytterligare 94 MSEK i den andra delen av studien.

Oncorena säkrar finansiering för bolagets fortsatta utveckling av orellaninHealthCap, ett av de största riskkapitalbolagen inom life science i Europa, är sedan 2016 en av Oncorenas största aktieägare. Investmentbolaget Linc AB är noterat på Nasdaq Stockholm och investerar i produktorienterade bolag inom den nordiska life science-industrin och då primärt i läkemedels- och medicinteknikbolag. Fåhraeus Startup and Growth AB är en nystartad riskkapitalfond med fokus på att investera tidigt i bolag inom life science och tech. Finansieringen förutsätter godkännande på Oncorenas extra bolagsstämma i januari 2022.

Tidigare i år godkände Läkemedelsverket Oncorenas första kliniska prövning av orellanin på patienter med avancerad njurcancer som genomgår dialys. Orellanin är ett ämne med en unik verkningsmekanism som har visats ge specifika och kraftfulla antitumöreffekter på avancerad njurcancer i olika prekliniska modeller.

”Vi är tacksamma för kapitaltillskottet som möjliggör viktiga och nödvändiga kliniska resultat som blir avgörande för Oncorenas fortsatta kliniska utveckling av orellanin och nya satsningar inom området njurcancer. Vi hoppas också att resultaten från den kommande kliniska studien kommer att bli till stor gagn för patienter i framtiden”, säger Lars Grundemar, M.D., Ph.D., VD för Oncorena.

”Det är glädjande att meddela att Oncorena går in i sin nya fas med tre starka life science-investerare med ett kapitaltillskott på upp till sammanlagt 160 MSEK i en Serie A-runda. Med finansieringen på plats kan Oncorena nu fokusera på att exploatera potentialen i bolagets innovation inom njurcancer, utveckla bolaget vidare och accelerera tillväxtresan”, säger Andreas Segerros, Oncorenas styrelseordförande.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>