Online-aktören Min Doktor satsar på kliniker – väljer IP-Onlys lösning

Nätläkaren Min Doktor utvecklar nu verksamheten genom att även satsa på fysiska drop in-kliniker.

Redan nu är elva mottagningar igång, men inom några år ska 100 kliniker över hela landet erbjuda vård och behandlingar som kräver fysisk närvaro.

Nu väljer Min Doktor IP-Onlys internetlösning över fiber för att koppla ihop hela verksamheten och göra samspelet mellan rådgivning online och undersökning eller provtagning i fysisk klinik så effektivt och smidigt som möjligt.

Affären, som sträcker sig över tre år, omfattar en fibrering av de första 20 klinikerna.

– Vi vill koppla ihop det bästa av två världar, säger Olof Fredricson, chef för klinikverksamheten på Min Doktor. Tanken är att man kan starta ett besök digitalt i appen och sedan träffa vårdpersonal fysiskt om det till exempel behövs en provtagning.

På Min Doktor-kliniken gäller digital kölapp och drop in – tidsbokning är inte nödvändigt. Klinikerna ligger alltid intill Apotek Hjärtat, något som förenklar recepthantering och tillgången till egenvård. De kliniker som återfinns i anslutning till ICA Maxis butiker har även öppet på kvällar och helger. På plats finns erfarna sjuksköterskor och vid behov kontaktas läkare via länk.

– Vi vill leverera så mycket nytta som möjligt för våra kunder. En förstklassig infrastruktur som binder samman alla våra tjänster är en effektiv väg att gå, säger Olof Fredricson.

– Det här visar att det inte bara är online som gäller utan att även fysiska möten behövs för att möta en kunds behov, säger Regina Donato Dahlström, affärsområdeschef för IP-Only Enterprise. Vi är stolta över att få hjälpa Min Doktor att få sina kliniker uppkopplade för att komplettera den viktiga onlinetjänsten.