Ortelius ingår partnerskap med Care Communicator för att skapa en digital sjukvårdsplattform
Hem NYHETERE-HÄLSA Ortelius ska samarbeta med Care Communicator för att skapa en digital sjukvårdsplattform

Ortelius ska samarbeta med Care Communicator för att skapa en digital sjukvårdsplattform

Publicerat av: Redaktionen

Malmö – Malmöbaserade Ortelius, experter och utvecklare av en mjukvaruplattform för skapande av digitala tvillingar, samarbetar med start-up företaget Care Communicator för att möjliggöra tillgång till kvalitetssjukvård genom en digital sjukvårdsplattform.

Ortelius tillhandahåller den bakomliggande plattformen för Care Communicators digitala lösning vilken underlättar beslutsstöd för både patienter och medicinsk personal.

Lundabaserade Care Communicator erbjuder en tjänst som låter personer själva ta hand om var och hur de kan få tillgång till sjukvård. Detta genom en lista med godkända alternativ och föreslagna vårdgivare i patientens eget land, EU eller någon annanstans.

  • Care Communicator ligger i framkant vad gäller sjukvårdsinnovation, vilket kommer att vara avgörande för patienter som behöver sjukvård snabbt och enkelt. Med vår inorigo®-plattform har vi snabbt och enkelt skapat prototyper och byggt en servicevänlig back-end för Care Communicators lösning. Alla som bygger lösningar utmanas av att bygga en back-end som har en väldesignad databas. Med inorigo® kan detta göras av kunden själv eller våra affärskonsulter som hjälper Det är helt enkelt en ”no-code” upplevelse, säger Ulf Jensen, VD på Ortelius.

Syftet med den digitala lösningen är att förkorta vårdköerna och erbjuda pålitlig sjukvård genom ett digitalt hälso- och friskvårdsverktyg som personer kan använda på mobilen, datorn eller egen vald enhet. Personer som söker behandling ska erbjudas hälsovårdsalternativ av hög kvalitet och vid rätt tidpunkt. Ibland är köerna långa inom det lokala sjukvårdssystemet och ett behov identifierades av att ge patienterna den hjälp de behöver för att hitta adekvata behandlingsalternativ någon annanstans.

  • Ortelius ingår partnerskap med Care Communicator för att skapa en digital sjukvårdsplattform

    Ulf Jensen

    Vi var angelägna om att samarbeta med Ortelius eftersom de är ett högteknologiskt företag med omfattande kunskap och förståelse för vårdbranschen. Vårt mål är att människor ska kunna göra sina egna val för sin egen hälsa med hjälp av tillförlitlig information och enkel tillgång. Care Communicator ger en övergripande transparens och förenklar processer för både individen och vårdgivarna – och Ortelius stöttar oss i att hålla vårt löfte, säger Lars Holmqvist, VD på Care Communicator.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>