OrtodontiAkademin lanserar specialisttandvård på distans
Hem NyheterIT-lösning OrtodontiAkademin lanserar specialisttandvård på distans

OrtodontiAkademin lanserar specialisttandvård på distans

Publicerat av: Redaktionen

Dr Anna Hajati, en av världens främsta specialister på digital ortodonti och grundare av OrtodontiAkademin, har utvecklat en världsunik digital metod för tandreglering.

Med avancerad digital teknik i kombination med specialistkunskap på distans, kan fler patienter behandlas, vilket minskar de växande köerna till tandregleringen och bibehåller tandhälsan i landet. Den nya metoden och etableringen av ett kompetenscentrum ska nu lanseras i Sverige och internationellt.

dr anna hajati

Dr Anna Hajati, grundare av OrtodontiAkademin

OrtodontiAkademin etablerar nu ett nytt internationellt kompetenscentrum i Stockholm för modern ortodonti som kombinerar e-tjänster, klinisk verksamhet, utbildning och forskning. Den nya digitala metoden för ”patientcentrerad ortodonti” minskar väsentligt tiden för undersökning och behandling och ökar samtidigt patientens förståelse för och inflytande över behandlingen. Resultatet blir att fler patienter även utanför storstäderna nu kan få specialisttandvård vilket minskar köerna och förbättrar patientsäkerheten.   featured

–       Den nya och modernare behandlingsmetoden vi har utvecklat kommer att kunna ge fler patienter runt om i Sverige tillgång till kvalificerad specialisttandvård. Var de än bor kan den nya metoden utföras på distans via digital teknik, vilket ger tandkliniken tillgång till kvalificerade specialisttandläkare och en behandling som ökar både patientsäkerheten och bibehåller tandhälsan, förklarar Dr Anna Hajati, en av världens främsta specialister på digital tandreglering och grundare av OrtodontiAkademin.

Dr Anna Hajati fortsätter:

– Vi ser just nu att långa tandvårdsköer runtom i landet orsakar missnöje och att det råder ett stort behov av specialister. Patienter som inte bor i våra större städer ska också ha rätt till den bästa tandvården. Under kommande år kommer vi att utbilda och certifiera specialisttandläkare enligt den nya metoden och etablera konceptet runt om i Sverige.

Fler specialister kan ge fler patienter rätt vård

Den nya behandlingsmetoden med avancerad digital teknologi gör det möjligt för specialistkliniker att ta emot fler patienter genom att en stor del av analys och simulering kan ske digitalt på distans. Såväl landsting som privata specialisttandvårdskliniker kan med det nya tillvägagångssättet inom kvalificerad ortodonti korta köerna, få ökade resurser och bredda sin kompetens.

Klinikerna som blir certifierade i den nya moderna metoden av OrtodontiAkademin får tillgång till specialisttandvård och modern teknik som är anpassad till den nya tandregleringsbehandlingen. De kan därmed utföra betydligt fler undersökningar och behandlingsplaneringar. Metoden innebär bland annat att en 3-dimensionell digital återgivning (3D-imaging) av patienten skapas, därefter simuleras tandförflyttningarna som kan realiseras med avancerad robotteknik och en tandställning av senaste snittet.  En stor fördel är att patienten lättare kan förstå planen och få inflytande i behandlingen och sitt framtida leende redan på planeringsstadiet. Metoden är även säkrare och mer förutsägbar vilket gynnar både patientsäkerhet och långsiktig tandhälsa.

– Patienten kan nu själv påverka sitt nya leende och slipper många och långa bettundersökningar. Vår nya behandlingsmetod för tandreglering bidrar till att korta köerna och bibehålla tandhälsan i hela landet. Potentialen är stor och passar såväl barn som vuxna och OrtodontiAkademins metod kan införas på såväl privata som offentliga specialistkliniker, menar Dr Anna Hajati.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>