Ortoma presenterar banbrytande 3D-koncept för ortopedkirurgi i samband med kongress i USA
Hem NYHETERFORSKNING Ortoma AB presenterar banbrytande 3D-koncept för ortopedkirurgi i samband med kongress i USA

Ortoma AB presenterar banbrytande 3D-koncept för ortopedkirurgi i samband med kongress i USA

Publicerat av: Redaktionen

GU Ventures sprider nyheter och information kring verksamheten, sina bolag, samt alumnibolag:

Ortoma AB meddelade nyligen att Bolaget har initierat utveckling inom ett nytt potentiellt affärsområde för konvertering av slätröntgenbilder i 2D till 3D-modeller baserat på Bolagets unika AI-plattform.

Konceptet kommer att presenteras i anslutning till årsmötet för American Association of Hip and Knee Surgeons (“AAHKS”) i Dallas, USA som hålls den 4-5 november 2022.

Ortoma har utvecklat och demonstrerat en “proof of concept”-lösning för att konvertera 2D-röntgenbilder till 3D-modeller byggt på Bolagets unika AI-baserade plattform för preoperativ planering. Arbetet med detta “proof of concept” initierades när Bolaget identifierade ett stort behov på marknaden som Ortoma har den unika förmågan att tillgodose.

Ortoma presenterar banbrytande 3D-koncept för ortopedkirurgi i samband med kongress i USA

Eftersom Ortoma redan har utvecklat en avancerad plattform för maskininlärning såg Bolaget ytterligare en möjlighet att omvandla röntgenbilder till 3D-modeller. Den nuvarande tekniken för att ta fram 3D-modeller på exempelvis knän och höfter sker med hjälp av en datortomograf (CT-röntgen). Även om inte alla sjukhus är utrustade med en datortomograf, finns det vanligtvis konventionella röntgenbilder tillgängliga. Ortomas differentierade “proof of concept” ska nu demonstreras i anslutning till knä- och höftkongressen AAHKS i Dallas, USA.

Linus Byström, VD för Ortoma, kommenterar:

  • “Vi ser en otrolig marknadspotential i att konvertera slätröntgen till 3D-modeller. Detta är något som många i branschen har försökt åstadkomma under många år utan att ha hittat en fungerande lösning. Genom att vi kommer ifrån maskininlärningshållet och har mängder av CT data kan vi träna systemet till att skapa modeller baserat på slätröntgenbilder som kommer nära i att matcha 3D-prestanda. Vår lösning har potential att effektivisera vården genom att korta vårdtiden och generera stora kostnadsbesparingar för varje patient och för hälso- och sjukvårdssystemen globalt. Att utveckla denna kapacitet kan leda till en stor affärsmöjlighet för Ortoma. Vi ser nu fram emot att presentera detta för nyckelpersoner i branschen i anslutning till AAHKS i Dallas. Utifrån vår nuvarande verksamhet ser vi potential för att lansera den första produkten, baserad på denna teknik under 2024. Jag ser fram emot att uppdatera aktieägarna om responsen från marknaden.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>