PainDrainers kliniska studie visar ökad livskvalitet för kroniska smärtpatienter
Hem NYHETER PainDrainers kliniska studie visar ökad livskvalitet för kroniska smärtpatienter

PainDrainers kliniska studie visar ökad livskvalitet för kroniska smärtpatienter

Publicerat av: Redaktionen

PainDrainer AB (”PainDrainer”) meddelar idag resultat från bolagets första kliniska studie, genomförd tillsammans med University of California San Diego Health.

PainDrainers kliniska studie visar ökad livskvalitet för kroniska smärtpatienter

Studien visar en signifikant ökning av livskvalitet samt signifikant minskning av smärtnivå hos smärtpatienter efter ca 6 veckors användande.

PainDrainer® är den första digitala smärtcoachen baserad på artificiell intelligens (AI) och är utvecklad tillsammans med ledande sjukhus och smärtspecialister i Skandinavien och USA.

Den första kliniska studien genomförd med Koman Family Outpatient Pavilion, University of California San Diego Health är nu avslutad. ”Vårt arbete fokuserar på att hjälpa patienter att hantera sin kroniska smärta. PainDrainer® är ett helt nytt verktyg i vår klinik och har gjort det möjligt för oss att förbättra livskvaliteten för de patienter som ingår i studien.”, säger Gregory R. Polston MD, Pain Management Specialist, UC San Diego Health.

Av de patienter som använde PainDrainer® upplevde majoriteten en signifikant ökning av livskvaliteten samt en signifikant minskning av smärtan, vilket överstiger effekten av traditionella terapier i smärtrehabiliteringsprogram.

”Detta en viktig milstolpe för bolaget och är, till min kännedom, den första studien som visar klinisk evidens av ett artificiell intelligens-drivet digitalt verktyg anpassat för kroniska smärtpatienter. Resultatet validerar den lovande utvecklingen av bolagets nuvarande och framtida produkter och jag är mycket nöjd med utfallet av denna första kliniska studie”, säger Ann-Christin Malmborg Hager VD PainDrainer AB.

Studien var en öppen, enarmad förstudie med 15 patienter med kronisk nacke/skuldror/nedre ländryggssmärta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>