PharmNovo har beviljats patent i Kanada
Hem MEDICINTEKNIK PharmNovo har beviljats patent i Kanada

PharmNovo har beviljats patent i Kanada

Publicerat av: Redaktionen

PharmNovo har beviljats patent i Kanada för läkemedelskandidat mot neuropatisk smärta

PharmNovo som utvecklar läkemedel mot neuropatisk smärta (nervsmärta) har beviljats patent för sin läkemedelskandidat PN6047 i Kanada.

Sedan tidigare är man beviljad patent ​​i USA, EU, Japan, Australien och Kina. Därmed har bolaget ett förväntat patentskydd på världens större marknader till och med 2041.

PharmNovo har beviljats patent i KanadaPatentet täcker bolagets läkemedelskandidat PN6047 som produkt, så kallat ”substanspatent”, såväl som dess medicinska användning.

”Med patentet i Kanada på plats har vi nu ett immateriellt skydd för vår läkemedelskandidat PN6047 på de viktigaste marknaderna i världen, vilket stärker vår position inför eventuella framtida partnerdiskussioner”, säger Per von Mentzer, vd för PharmNovo.

Den globala marknaden för neuropatisk smärta värderades 2019 till 5,7 miljarder euro och förväntas 2027 nå nästan 9 miljarder euro.

Dagens behandlingar av neuropatisk smärta är otillräckliga och förknippas ofta med svåra biverkningar. Läkemedelskandidaten PN6047 från PharmNovo är en potent småmolekyl som selektivt aktiverar delta-receptorn i det endogena opiodsystemet. Kandidaten har i prekliniska studier i relevanta djurmodeller visat sig effektiv i reducerandet av neuropatisk smärta utan att leda till oönskade biverkningar.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>