Phoniro och Posifon startar samarbete och förstärker erbjudandet inom välfärdsteknik

Phoniro, ett företag inom ASSA ABLOY, stärker nu sitt erbjudande inom trygghetslarm med Posifons olika lösningar för GPS-larm och mobila trygghetslarm.

Phoniro och Posifon startar samarbete och förstärker erbjudandet inom välfärdsteknik 1Posifon, som leder utvecklingen av trygghetslarm som även fungerar utanför hemmet, har ett brett utbud av olika GPS-larm och mobila trygghetslarm. Bolaget har lång erfarenhet inom området och har tillsammans med sina kommunala kunder byggt sammanbundna tjänster i den centrala plattformen Posifon Care. Produktutbudet omfattar väldesignade enheter som antingen kan bäras som en klocka, som ett smycke runt halsen, i bältet eller som med GPS SmartSole, en sula att lägga i skon.

”Genom att komplettera vårt befintliga erbjudande inom trygghetslarm med Posifons olika lösningar inom GPS-larm och mobila trygghetslarm skapar vi större möjlighet att möta de individuella behoven hos våra slutanvändare och att möta kraven från framtidens omsorgstagare,” säger Magnus Fröberg, produktchef på Phoniro.

”Phoniro är en ledande aktör inom välfärdsteknikområdet och vi ser att vårt produktutbud kompletterar deras väl. Det är logiskt att knyta ihop våra GPS-larms tjänster med det rika erbjudande inom välfärdsteknikområdet som Phoniro har sedan tidigare. Vi ser stor potential i detta långsiktiga samarbete. Att vi kan erbjuda mer sammanhållna tjänster och tillsammans nå en internationell marknad med våra tjänster,” säger Henrik Essunger, VD Posifon.