Pilotprojekt för app i omsorgen
Hem NYHETERIT-LÖSNING Pilotprojekt för app i omsorgen

Pilotprojekt för app i omsorgen

Publicerat av: Redaktionen

Omsorgen lanserar under januari ett pilotprojekt för ett nytt sätt att kommunicera med anhöriga till omsorgstagare.

Två av kommunens vård- och omsorgsboenden är med i pilotprojektet och ska testa Pilotprojekt för app i omsorgen 2att arbeta med en helt ny omsorgsapp.

Pilotprojektet ryms inom projektet att öka det sociala innehållet på vård- och omsorgsboenden i Kalmar, där en viktig del också är att informera anhöriga och omsorgstagare om vilka sociala aktiviteter som sker ute i verksamheterna.

Ett av målen med projektet är att hitta ett lättillgängligt sätt för anhöriga att ta del av planerade aktiviteter, matsedlar och nyheter på vård- och omsorgsboenden. I appen kan man på ett enkelt och användarvänligt sätt samla mycket information på samma plats. Med hjälp av personliga inställningar kan anhöriga dessutom se till att de endast får information som rör önskat boende.

– Appen ska minska känslan av avstånd mellan omsorgstagare och deras anhöriga. Vi upplever att det finns ett starkt önskemål av information kring verksamheten på våra vård- och omsorgsboenden bland anhöriga och vi vill gärna göra dem mer delaktiga. Vi behöver följa med i utvecklingen gällande den teknik som finns att tillgå, säger Mia Lindgren, enhetschef för socialt innehåll inom omsorgen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>