Pionjär inom digital psykologi kan bli årets modigaste
Hem NYHETERE-HÄLSA Pionjär inom digital psykologi kan bli årets modigaste

Pionjär inom digital psykologi kan bli årets modigaste

Publicerat av: Redaktionen

” Det finns inget som talar för att det skulle vara bättre att gå till en psykologmottagning än att få sin behandling digitalt. Forskningen som gjorts på våra behandlingsprogram visar att de har samma effekt. Vi vet att det fungerar.”

Pionjär inom digital psykologi kan bli årets modigaste 2Uttalandet kommer från Sara Hillbom, vd på Psykologpartners. Och hon är väl medveten om att hon därmed utmanar en vanlig uppfattning om att psykologisk vård kräver en personlig kontakt . Kanske inte så konstigt att Psykologpartners är nominerade till priset som Årets modigaste på Linköpings Näringslivsgala den 6 oktober.

– Vi drivs av att modernisera psykologin och synen på psykologens roll och metoder. Psykologpartners är en strategisk partner till företag och inte minst primärvården för att utveckla sina metoder. Vi vill sprida vår kunskap så att fler ska få hjälp. Och att man ska kunna få behandlingar även på distans. Den digitala psykologin är ett sätt att göra det på, säger Sara Hillbom.

Samarbetar med hälften av Sveriges landsting
Behovet av psykologisk hjälp är stort och efterfrågan ökar markant för varje år. Idag är det hela 50 % av alla besök på landets vårdcentraler, som gäller psykologiska besvär.

Över hälften av landets landsting samarbetar med Psykologpartners. Landstingen köper deras olika digitala behandlingsprogram och använder dem i sin patientvård. Alla program, oavsett om det gäller behandling för ångest, depression, oro, stress eller sömnproblem, bygger på Kognitiv Beteendeterapi (KBT). Det är också den metod som det forskats mest på.

– Det är viktigt för oss att veta, inte tro. Allt vi gör baseras på kvalitetssäkrade vetenskapliga metoder. Vi har ett nära samarbete med många universitet runt om i landet, som gjort forskningsstudier på våra behandlingsprogram. Vi vet därför att våra program fungerar, säger Sara Hillbom.

Snart avgörs det vem som får priset som Årets modigaste. Det kan bli Psykologpartners.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>