Hem NYHETERFORSKNING Pionjärer inom telemedicin belönas med Erna Ebelings pris 2020

Pionjärer inom telemedicin belönas med Erna Ebelings pris 2020

Publicerat av: Redaktionen

Professor Kaj Lindecrantz, Kungliga tekniska högskolan, Karolinska Institutet, Högskolan i Borås samt professor Bengt Arne Sjöqvist, Chalmers tekniska högskola tilldelas Erna Ebeling pris 2020.

Pionjärer inom telemedicin belönas med Erna Ebelings pris 2020 2

Foto: Privat (Från vänster Bengt Arne Sjöqvist och Kaj Lindecrantz)

Styrelsen för Svensk medicinteknisk förening (MTF) har beslutat att Erna Ebelings pris 2020 tilldelas professor Kaj Lindecrantz och professor Bengt Arne Sjöqvist för deras framstående gemensamma insatser inom telemedicin och bearbetning av fysiologiska signaler. Pristagarna delar på 35 000 kronor.

Pristagarnas uppmärksammas särskilt för att de var internationella pionjärer inom telemedicin och de första som med dåtidens mobiltelefoniteknik överförde EKG mellan ambulans och sjukhus. Priset är även ett erkännande av deras arbete med att stärka området medicinsk teknik.

Priset delas under Digitala Medicinteknikdagarna 2020 som arrangeras den 6 oktober 2020 på temat ”Medicinteknikens roll i en pandemi”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>