Polarcapes agila nearshore-lösning hjälpte Aifloo bygga elegant och funktionellt användargränssnitt
Hem NyheterIT-lösning Polarcapes agila nearshore-lösning hjälpte Aifloo bygga elegant och funktionellt användargränssnitt

Polarcapes agila nearshore-lösning hjälpte Aifloo bygga elegant och funktionellt användargränssnitt

Publicerat av: Redaktionen

Företaget Aifloo lanserade nyligen sitt nya självlärande e-hälsosystem med samma namn.

Genom att kombinera smarta armband som rapporterar bland annat puls och patienternas rörelsemönster samlar in data till ett självlärande system.Polarcapes agila nearshore-lösning hjälpte Aifloo bygga elegant och funktionellt användargränssnitt 2
Systemet noterar, genom att jämföra patientens status och rörelser med det systemet lärt sig om patientens vanliga beteende, om något avviker och kan då till exempel larma personalen på ett serviceboende att personen kan behöva hjälp utan att patienten själv behöver trycka på en knapp eller liknande.

Utmaning
Aifloo har fokuserat på att utveckla plattformen och tekniken bakom insamling och analys av informationen från patienterna. Däremot hade man inte fokuserat på att ta fram ett lättanvänt gränssnitt mot den avancerade tekniken. Med tanke på att användarna ofta kan vara patienterna själva eller vårdpersonal utan IT-kunskaper var det särskilt viktigt att systemet blir enkelt att använda – både för funktionen och för patientsäkerheten.
Aifloo ville också att gränssnittet enkelt ska kunna utvecklas vidare för att stödja ny funktionalitet och givetvis att det ska vara oberoende av enhet så att det fungerar på både datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Slutligen, för att göra projektet ännu lite mer utmanande behövde Aifloo få gränssnittet utvecklat på mycket kort tid då målsättningen var att hinna visa upp det på en viktig mässa.

Lösning
Aifloo valde att lägga ut utvecklingen av gränssnittet på Polarcape, ett Stockholmsbaserat IT-konsultföretag som tidigare hjälpt till med delar av systemutvecklingen. Polarcape har en egen utvecklingsmodell som kombinerar fördelarna med ett agilt utvecklingssätt och kostnadsbesparingarna från nearshoring, där projektledningen görs kundnära i Sverige medan en stor del av kodning och annat utförs på Polarcapes kontor i Skopje,

Makedonien
Polarcape använde sin hybridteknik baserad på Cordova, Javascript (Angular), Karma (för test) och Webpack. Det betyder att man kan använda samma komponenter i versioner utvecklade för webbläsare på dator och i mobilappen. Det reducerar tid och kostnader för utvecklingsarbetet och sänker underhållskostnaden efter leverans.

Resultat
Genom att arbeta med Polarcape i detta projekt fick Aifloo en skräddarsydd lösning helt efter patienter och vårdgivares behov. Samtidigt fick man en plattform som enkelt kan utvecklas vidare för att användas med ny funktionalitet och som enkelt kan underhållas. Aifloo fick också mycket uppskattning och uppmärksamhet på Vitalismässan där systemet, efter en rekordkort utvecklingstid, visades upp för första gången
“Jag har arbetat med Polarcape tidigare och visste att de har en beprövad modell för agil utveckling och att de kunde leverera. Och det har de fortsatt att göra på Aifloo. Vi uppskattar särskilt att de har fokus på helhetsbilden och på att leverera bra applikationer vilket gör att vi inte behöver ge dem detaljerade beskrivningar på allt vi behöver, säger Gunnar Strand, CSO på Aifloo.

Nästa steg
Polarcape kommer att fortsätta arbeta med utvecklingen av gränssnittet vilket bland annat innebär utveckling av nya appar för olika plattformar och nya marknader.

– Alla utvecklingsprojekt har sina egna utmaningar och är spännande på olika sätt. Kunden kommer inte till oss för att få ett IT-system byggt, de kommer för att de vill leverera bättre, smartare och snyggare tjänster till sina kunder, säger Simon Forshaw, vd på Polarcape. Aifloo är ett av våra allra mest spännande projekt, både när det gäller vad vi utvecklar, branschen som sådan och sättet vi integrerar vår utveckling med Aifloos egna team.

Polarcapes arbetssätt

Polarcape arbetar med kunder inom många olika segment och har bland annat hjälpt förlaget Talentum ta fram en helt ny webbplats för tidningen Affärsvärlden med flera. Man arbetar också med annan, mindre synlig utveckling av processer och system för företag inom många olika branscher.
Samtidigt vill man hålla utvecklingskostnaderna nere. Det kan leda till kompromisser med risk för höga underhållskostnaderna och i värsta fall att man snart måste byta ut sin plattform när den inte växer med uppgiften. Med vår modell kan vi snabbt och agilt utveckla en lösning baserad på smarta verktyg, kunnig och kundnära utveckling, och stöd från vårt extremt kompetenta och kostnadseffektiva utvecklingsteam i Skopje.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>