Portugisiskt sjukhus inkluderar digital patologi i sin IT-lösning från Sectra
Hem NYHETER Portugisiskt sjukhus inkluderar digital patologi i sin IT-lösning från Sectra

Portugisiskt sjukhus inkluderar digital patologi i sin IT-lösning från Sectra

Publicerat av: Redaktionen

Det portugisiska sjukhuset Instituto Português de Oncologia de Lisboa beställer IT-lösning för digital patologi från medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra.

Portugisiskt sjukhus inkluderar digital patologi i sin IT-lösning från Sectra 2IPO Lisboa är erkända för sin cancervård och är det första sjukhuset i Portugal att inkludera digital patologi i sitt befintliga multimediaarkiv (VNA). Lösningen ger patologerna tillgång till patologibilder från alla arbetsstationer på sjukhuset – och på distans – samt möjliggör integrerad diagnostik, vilket är särskilt viktigt för att förbättra cancervården.

– Genom att använda Sectras digitala patologilösning får vi tillgång till beprövade algoritmer. Det ger ökad reproducerbarhet av resultaten, vilket kommer bidra till de kliniska beslut som fattas, säger José Cabeçadas, patologichef på Instituto Português de Oncologia de Lisboa.

IPO Lisboa expanderar sin IT-lösning för hantering av radiologibilder till att även inkludera patologi. Lösningen ger patologerna snabb tillgång till bilder och relaterad patientinformation, digitala verktyg för att granska bilderna samt förbättrade förutsättningar för att samarbeta över både avdelningar och sjukhus.

– Att använda ett och samma system för hela sjukhuset skapar ökad tillgång till resurser och möjlighet att arbeta på distans. En annan omedelbar fördel vi ser är ökad effektivitet av förberedelser inför de multidisciplinära ronderna, säger José Cabeçadas.

Sectras digitala patologilösning

Sectras digitala patologilösning innehåller digitala verktyg som gör det möjligt för patologerna att ställa diagnoser och utföra rapportering med högre precision och på kortare tid. Det är en leverantörsneutral och heltäckande lösning för primärdiagnostik och innefattar lagring av bilder och information samt en avancerad arbetsstation.

Sectras patologilösning är en del av helhetslösningen Sectra Enterprise Image Management (EIM). Helhetslösningen för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en enhetlig strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader.

Den skalbara lösningen är modulär och har stöd för de mest bildintensiva avdelningarna; radiologi, patologi, kardiologi och ortopedi. Eftersom komponenterna är byggda på samma tekniska plattform kan kunder på ett smidigt sätt expandera sin lösning från en enskild avdelning till att bli ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Läs mer och om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” flera år i rad på www.sectra.se/medical.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>