Praktikertjänst pilottestar Swish på Danvik Rehab & Kiropraktik i Stockholm
Hem NYHETER Praktikertjänst pilottestar Swish på Danvik Rehab & Kiropraktik i Stockholm

Praktikertjänst pilottestar Swish på Danvik Rehab & Kiropraktik i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Danvik Rehab & Kiropraktik – en del av vårdkoncernen Praktikertjänst – genomför ett pilotprojekt där patienterna snabbt och enkelt kan betala med Swish.

Praktikertjänst pilottestar Swish på Danvik Rehab & Kiropraktik i Stockholm 1

Jay Lewis, fysioterapeut och verksamhetschef, Danvik Rehab & Kiropraktik.

Intresset för att betala med Swish har varit stort sedan projektet startade i januari 2018 och upplevs som ett smidigt komplement till andra betalningssätt.

Patienter på Danvik Rehab & Kiropraktik i Nacka utanför Stockholm har ett halvår möjlighet att betala med den mobilbaserade betallösningen Swish, utöver mer traditionella betalningsmetoder som kontanter, kort eller faktura.

– Många patienter har efterfrågat möjligheten att betala med Swish och därför valde vi att vara med i ett pilotprojekt inom Praktikertjänst som gav oss möjligheten att erbjuda våra patienter en enkel och snabb betalningslösning. Intresset har varit stort, men vanan hos patienter att kunna välja att betala med Swish är ännu begränsad, säger Jay Lewis, fysioterapeut och verksamhetschef vid Danvik Rehab & Kiropraktik, och fortsätter:

– Det är spännande att arbeta i framkant och jag känner inte till andra verksamheter inom hälso- och sjukvården som erbjuder den här möjligheten. Digitala betalningar förändrar arbetssätten i många olika branscher, så varför inte även inom sjukvården.

Betaltjänsten Swish lanserades 2012 och har sedan dess vuxit explosionsartat. Tjänsten har idag över 6 miljoner användare och växer med omkring 100 000 användare varje månad.

– Det är viktigt att göra det enkelt för patienten och därför vill vi kunna erbjuda en bred palett av betalningslösningar, och många tycker att just Swish är smidigt. Har patienten exempelvis glömt plånboken hemma går det utmärkt att betala via mobilen. Dessutom minskar vi pappershanteringen, säger Jay Lewis.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>