Praktikertjänst Röntgen först ut med att skicka vårdkallelser i Kivra
Hem NYHETER Praktikertjänst Röntgen först ut med att skicka vårdkallelser i Kivra

Praktikertjänst Röntgen först ut med att skicka vårdkallelser i Kivra

Publicerat av: Redaktionen

Kivra fortsätter bryta mark i en ny bransch när Praktikertjänst Röntgen, ett dotterbolag i vårdkoncernen Praktikertjänst, blir först ut med att skicka vårdkallelser i Kivra.

Praktikertjänst Röntgen först ut med att skicka vårdkallelser i Kivra 2Det innebär att tusentals svenskar nu kan få sina vårdkallelser i Kivra.

Över 2,6 miljoner svenskar använder Kivra för att få sin viktiga post digitalt. Över 10 000 företag och myndigheter skickar idag post såsom deklarationen, kreditupplysningar, årsbesked, lönespecifikationer och fakturor i Kivra.

Kivra har blivit en standard för säker digital kommunikation i ett flertal branscher. Nyligen anslöt sig Unilabs till Kivra för att skicka vårdbesked digitalt, nu ansluter sig även Praktikertjänst Röntgen för att ställa om till digitala vårdkallelser.

– Det är viktigt att vårdkallelser skickas på ett säkert sätt och att de kommer fram till rätt person i tid. Det i kombination med att många av våra patienter efterfrågar möjligheten att få sina vårdkallelser digitalt har gjort att det faller sig naturligt för oss att inleda ett samarbete med Kivra, säger Mikael Lindh, VD Praktikertjänst Röntgen.

– Det värmer lite extra i hjärtat när just vårdbolagen digitaliserar sina utskick med Kivra. Tillsammans kan vi se till att vårdutskick såsom kallelser och besked kommer fram snabbt och säkert oavsett var patienten befinner sig. Nu ser vi fram emot att fler vårdbolag följer Unilabs och Praktikertjänst Röntgens goda exempel, säger Lena Sundquist, VD Kivra Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>