Premiär för smarta, digitala hjärtundersökningar med Coala Labs
Hem NYHETER Premiär för smarta, digitala hjärtundersökningar med Coala Labs

Premiär för smarta, digitala hjärtundersökningar med Coala Labs

Publicerat av: Redaktionen

Coala Labs är en ny, smart tjänst som gör det möjligt att bättre förstå hur ditt hjärta mår genom att bland annat analysera markörer i ditt blod, ditt blodtryck och EKG med Coala Heart Monitor.

Premiär för smarta, digitala hjärtundersökningar med Coala Labs 1

Coala Heart Monitor

Du får alla analysresultat samlade i en säker portal och personlig återkoppling via videosamtal med specialistläkare.

Provtagningen görs enkelt via ett rikstäckande nätverk av 60 provtagningsställen och kliniker. Alla analyser görs av ledande svenska ackrediterade laboratorier såsom Aleris Medilab och Unilabs. I provtagningen ingår analyser av ett 10-tal olika hjärtrelaterade markörer i ditt blodprov som är relevanta för hjärta och kärl, samt bland annat blodtryck och EKG.

Ditt EKG analyseras genom att specialistläkare får access till dina Coala Heart Monitor mätningar som du gör regelbundet under 14 dagars tid. Har du ingen egen Coala kan du beställa Coala Labs Plus och då få låna hem Coala under begränsad tid.

I din personliga rapport och återkoppling av läkare får du en summering av dina analysresultat samt en uträknad Heart Score® som ger en vetenskapligt fastställd risknivå för ditt hjärta. Allt i samarbete med ledande kliniker, ackrediterade laboratorier och svenska läkare. Hittas avvikelser erbjuds möjligheter till vidare åtgärdsplaner.

Coala Labs smarta hälsoanalyser ger utifrån flera parametrar en samlad bild gällande din nuvarande hälsosituation och kommande risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdom. Analyserna ger möjlighet att hitta avvikelser tidigt så rätt att behandling kan sättas in. Utifrån resultatet av hälsoundersökningen får du en individuellt anpassad vägledning till vad du själv kan göra för att minska din risk över tid.

Hälsoundersökningen består av tre enkla steg:

  1. Hälsoenkät – Du får svara på ett antal utvalda frågor som ger en samlad bild av riskparametrar för hjärt- och kärlsjukdom kopplat till din bakgrund och nuläge
  2. Laboratorieanalyser – medicinska analyser som visar risk för hjärt- och kärlsjukdom samt blodprov, blodtryck och EKG-mätning med Coala Heart Monitor.
  3. Återkoppling av specialistläkare (hjärt- och kärlsjukdomar) via videosamtal eller fysiskt möte beroende på undersökningsresultatet. Du får även en skriftlig rapport av analysen av dina blodvärden, ditt blodtryck och ditt EKG, samt en uträknad Heart Score som anger din risknivå för hjärt- och kärlsjukdomar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>