Prevas förvärvar företag med ledande kompetens inom process och automation
Hem Teknik Prevas förvärvar företag med ledande kompetens inom process och automation

Prevas förvärvar företag med ledande kompetens inom process och automation

Publicerat av: Redaktionen

Prevas har tecknat avtal om förvärv av företaget FR Teknik AB. Företaget levererar tjänster, processer och anläggningar till  läkemedels- och kemisk-teknisk industri. Förvärvet stärker Prevas kompetens och erbjudande inom industriell IT och automation. 

FR Teknik har djup kompetens inom process och automation och kan ta ansvar för hela processen, från förstudie till en nyckelfärdig anläggning. Exempel på kunder är Almondy, Arla och Astra Zeneca.

FR Teknik AB har sin bas i Malmö och ingår i Prevas AB med fyra heltidstjänster från och med den 1 januari 2016.prevas

– FR Teknik passar mycket väl in i Prevas struktur och stärker vår närvaro hos livsmedels- och läkemedelsindustrin samt kemisk industri. Prevas blir med detta förvärv en totalleverantör mot dessa industrier. Vi känner väl till varandra sedan tidigare och har samma värderingar vad gäller att genomföra uppdrag i nära relation till våra kunder, säger Christer Ramebäck, COO på Prevas.

FR Teknik har en bred kunskap inom process och automation och har även utvecklat ett koncept med en standardlösning för distribution och dosering av viskösa produkter, som exempelvis oljeprodukter.

– Prevas gedigna kompetens inom automation och deras geografiska etablering i Skandinavien passar oss väldigt bra. Det ger oss en stabil bas för att expandera vår verksamhet och att nå ut till fler kunder. Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och tillsammans bidra till en stark utveckling, säger Ingvar Olsson VD för FR Teknik.

Den snabba digitaliseringen tillsammans med industrins ständiga jakt på ökad produktivitet och nya smarta produkter, ger hela tiden liv till nya affärsmöjligheter oavsett marknadsförutsättningar. Nya företag och nya möjligheter skapas. Prevas har byggt upp en omfattande kompetensbank och har stor erfarenhet inom områden som Internet of Things och Industry 4.0, där vårt erbjudande bland annat består av allt ifrån smart service, analys av molndata, uppkopplade sensorer till utveckling av nya affärsmodeller och interna processer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>