Recipharm och Altus Formulation i samarbete för att erbjuda kunder ny drug delivery-teknologi
Hem Nyheter Recipharm och Altus Formulation i samarbete för att erbjuda kunder ny drug delivery-teknologi

Recipharm och Altus Formulation i samarbete för att erbjuda kunder ny drug delivery-teknologi

Publicerat av: Redaktionen

Recipharm, ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation), har tecknat ett licensavtal med Altus Formulation Inc., ett kanadensiskt utvecklingsföretag, för att erbjuda kunder tillgång till ny drug delivery-teknologi.

Recipharm och Altus Formulation i samarbete för att erbjuda kunder ny drug delivery-teknologi 2Enligt avtalet kommer Recipharms kunder erbjudas möjlighet att licensiera Altus patenterade teknologier INTELLITAB och FLEXITAB.

INTELLITAB är en ny teknologi ämnad att försvåra missbruk och överdosering av opioider vid avsiktlig eller oavsiktlig manipulering av narkotikaklassade läkemedel med både omedelbar eller förlängd frisättning i kroppen. INTELLITAB-tabletter är tillverkade på ett särskilt sätt för att göra dem hårdare för att inte kunna brytas itu, krossas eller tuggas, vilket är vanliga sätt att försöka påskynda läkemedelsfrisättningen. Tabletten pulveriseras inte, istället bildas en hård gel i en rad olika lösningsmedel, vilket i sin tur förhindrar att läkemedlet kan injiceras. Hittills har teknologin framgångsrikt använts vid läkemedelsutveckling i Nordamerika.

FLEXITAB är en kommersiellt validerad teknologi för förlängd frisättning som ger alkoholresistenta tabletter efter delning. Därför kan FLEXITAB-tabletter brytas itu utan risk för dosdumpning eller förlorad kontroll av frisättningen. Teknologin möjliggör utveckling av nya och förbättrade generika-läkemedel.

”Detta samarbete är ett spännande steg för Recipharm, och avtalet gör det möjligt för oss att utveckla innovativa, kostnadseffektiva och säkra läkemedel i samarbete med våra kunder. Vi ser fram emot att arbeta med Altus för att sprida teknologin i Europa”, säger Bernard Pluta, President Development Services på Recipharm.

”Vi är mycket glada över att ingå avtalet och ser fram emot att utveckla en rad nya patentskyddade och unika produkter tillsammans med Recipharm och deras kunder”, säger Damon Smith, VD på Altus.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>