Region Stockholm når vaccinmål 18 dagar före regeringens målsättning
Hem NYHETER Region Stockholm når vaccinmål 18 dagar före regeringens målsättning

Region Stockholm når vaccinmål 18 dagar före regeringens målsättning

Publicerat av: Redaktionen

Redan under torsdagen klarar Region Stockholm det nationella vaccinmålet om att ha vaccinerat 80 procent av personerna över 65 år.

Region Stockholm når vaccinmål 18 dagar före regeringens målsättningDet är 18 dagar innan regeringens målsättning. Enligt överenskommelsen mellan regeringen och SKR ska målet klaras senast den 16e maj. Under tisdagen vaccinerades 18 620 personer.

– Vi har hela tiden sagt att vi har större kapacitet än vad vi har vaccin och detta är ett tydligt bevis på att det går undan så fort vi får in större vaccinleveranser. Jag tycker att alla som arbetar med vaccinationerna i Region Stockholm ska vara stolta över att vi vaccinerat så många, så snabbt med så lite vaccin, säger finansregionrådet Irene Svenonius (M).

– Vaccinationen löper på i rask takt, och det är vägen tillbaka till friheten för oss alla. Vaccinatörerna gör enastående insatser för att vaccinera så många på så kort tid. Det är jag tacksam för, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L).

– Varje dag som går är oerhört viktigt i kampen mot pandemin. Därför är det otroligt glädjande att Region Stockholm som varit så hårt drabbat och fått så lite vaccin ändå klarar målet. Regionens medarbetare gör otroligt bra och viktigt arbete varje dag och ju fler som vaccinerar sig desto snabbare kan vi ta oss ur pandemins grepp, säger vårdutvecklingsregionråd Désirée Pethrus (KD).

I förra veckan öppnade Region Stockholm vaccineringen för alla över 60år samt medicinska riskgrupper. En som vaccinerat i sig Stockholm är statsminister Stefan Löfven.

– Det är glädjande att höra att statsministern, tillsammans med alla andra 60+are, kunnat vaccinera sig snabbt, smidigt och smittsäkert i Region Stockholm, säger Irene Svenonius (M).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>