Revolution inom ortopediska industrin
Hem NYHETERFORSKNING Revolution inom ortopediska industrin

Revolution inom ortopediska industrin

Publicerat av: Redaktionen

Episurfs affärsidé är att omdefiniera den ortopediska industrin. Detta genom att kombinera avancerad 3D-bildteknik med den senaste tillverkningstekniken anpassas inte bara varje implantat utan även de kirurgiska instrumenten till patientens unika skada och anatomi.

Detta för att säkerställa en snabbare, säkrare och effektivare patientunik behandling för ett aktivare och friskare liv. Vi räknar med att bolaget lyckas etablera sina produkter på den europeiska marknaden under 2016 och lyckas komma in på den amerikanska marknaden under H2 av 2017. Detta skulle indikera en tillväxt av möjliga patientoperationer som uppgår till en CAGR om 40% de kommande tio åren.

Episurf Medical: Episealer Implant and guide (PRNewsFoto/Episurf Medical)

Tillverkar patientunika implantat

Episurfs affärsidé är att omdefiniera den ortopediska industrin. Detta genom att kombinera avancerad 3D-bildteknik med den senaste tillverkningstekniken anpassas inte bara varje implantat utan även de kirurgiska instrumenten till patientens unika skada och anatomi. Detta för att säkerställa en snabbare, säkrare och effektivare patientunik behandling för ett aktivare och friskare liv. Artros är den vanligaste ledrelaterade sjukdomen som bryter ner brosk i människors leder. Utbredningen ökar på global basis i takt med åldrande befolkning och ökad medelvikt. Antal knäartroskopier (en form av titthålskirurgi för att undersöka leder eller kirurgiskt behandla skador i eller omkring leden) uppskattas till över 6 miljoner per år globalt, varav USA står för ca 50%. Den siffran väntas stiga till 10,3 miljoner under 2023, vilket motsvarar en CAGR på 6,8%, enligt Transparency Market Research.

Klinisk studie med Episealer visar signifikant smärtlindring

Under Q2 presenterades en ett-årig uppföljningsstudie om 14 patienter som har fått Episealer implantatet inopererat. Resultatet visar på signifikant lägre smärta i knät. ”Quality of life” förbättras med över 200%. Detta är den första kliniska studien som tydligt visar på Episealers potential. Vidare presenterades ytligare en uppföljningsstudie om 10 patienter under ett till två år och visar statistiskt signifikanta kliniska förbättringar. Bolaget har nu ackumulerade kliniska bevis som visar på god implantatsäkerhet och välmående patienter. 2-årsuppföljning brukar anses vara en accepterad tröskel för klinisk framgång. Vi bedömer därmed att acceptansen från den ortopediska professionen kommer att öka framöver.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>