Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research
Hem NYHETERFORSKNING Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research

Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research

Publicerat av: Redaktionen

Ricoh har lanserat ett digitalt vykortsverktyg som kan hjälpa människor som drabbats av demens, där Alzheimers är den vanligaste orsaken, att hålla kontakten genom personliga bilder.

Ricoh lanserar ett digitalt vykortsverktyg till stöd för Alzheimer’s Research 2Verktyget består av Ricohs teknik och är hjärtat i företagets Printed Memories-programme, ett samarbete med Alzheimer’s Research, Europas ledande välgörenhetsorganisation för demensforskning.

Printed Memories-portalen

Personer med demens kan bli tillbakadragna och socialt isolerade. Att bevara den kontakt man alltid haft med den drabbade kan bli en stor utmaning för både familj och vårdare. Foton och minnen från en persons liv kan vara mycket viktigt för att de ska komma ihåg det liv de levt och de människor de älskar.

Printed Memories hjälper till att hålla dessa kontakter vid liv, särskilt då släkt och vänner bor långt bort från en närstående med demens.

Användaren laddar helt enkelt upp ett foto med ett minne till Printed Memories-plattformen. Sedan väljer man själv om man vill skriva ett personligt meddelande innan fotot förvandlas till ett vykort som skickas direkt till mottagaren, oavsett var i Europa man befinner sig. En donation på 1£ samlas in per skickat vykort och alla intäkter går till Alzheimer’s Research.

Även om Printed Memories-portalens huvudsakliga målgrupp är släkt och vänner till personer med demens är den öppen för alla att använda. Användargränssnittet finns tillgängligt på engelska, spanska, italienska och polska men fler språk kommer att läggas till under årets gång.

Verktyget är framtaget och designat för att fungera så enkelt och smidigt som möjligt och allt användaren behöver göra är att glädja sig över att ha skapat ett personligt vykort.

Data tas emot och hanteras på Ricoh i Telford, Storbritannien. Den helautomatiserade produktionsprocessen kräver ingen manuell handpåläggning, varken vid jobbstart, förberedelse, efterbehandling eller slutförande.

Javier Diez-Aguirre, Vice President, Corporate Marketing, CSR & Environment, Ricoh Europe, säger: ”Jag är mycket stolt över vår Printed Memories-portal och det bredare program vi kör tillsammans med våra vänner på Alzheimer’s Research. Tack vare vår teknologi och personal kan vi underlätta för familjer att komma närmare varandra och samtidigt samla in pengar till Alzheimer’s Research. Demens, där Alzheimers är den främsta orsaken, är en av världens största medicinska utmaningar, och jag anser att det är viktigt att företag som Ricoh uppmärksammar den här typen av sjukdomar och hjälper till att förbättra framtiden.”

Timothy Parry, Director of Communications and Partnerships vid Alzheimer’s Research, tillägger: “Den generositet, stöd och teknologiskt kunnande som Ricoh delar med sig av, spelar en mycket viktigt roll för att de som drabbas av Alzheimers sjukdom och andra typer av demens ska kunna fortsätta hålla kontakten. Printed Memories-portalen visar prov på vilken unik styrka som partnerskap kan uppnå i kampen mot dessa sjukdomar. Ricohs personal kan vara stolta över att de på ett mycket betydelsefullt sätt är med och stöder vårt uppdrag, att ta fram den första livsavgörande demensbehandlingen före 2025.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>