Hem NYHETER Så får du svar på frågor om det nya coronaviruset, covid-19

Så får du svar på frågor om det nya coronaviruset, covid-19

Publicerat av: Redaktionen

Med anledning av det nya coronaviruset uppstår långa telefonköer till 1177 Vårdguiden på telefon, hälsocentraler, Infektionsklinik och Smittskyddsenheten.

Så får du svar på frågor om det nya coronaviruset, covid-19 3De flesta som ringer har frågor av allmän karaktär och svar på många av dessa finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Den som har frågor om det nya viruset och sjukdomen covid-19 utan att ha några symtom kan besöka Folkhälsomyndighetens webbplats där vanliga frågor och svar finns samlade. Det går även bra att ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Symtomen för coronavirussjukdomen covid-19 är andningsbesvär, hosta och feber. Du ska ringa 1177 Vårdguiden på telefon om du insjuknar i dessa symtom inom 14 dagar efter:

  • resa till Kina, Iran, Sydkorea och norra Italiens regioner Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto
  • kontakt med någon som har det nya coronaviruset
  • vård på sjukhus i ett land där det nya coronaviruset sprids.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>