Hem NYHETER Safeture erbjuder företag gratis verktyg för spårning av Coronavirus

Safeture erbjuder företag gratis verktyg för spårning av Coronavirus

Publicerat av: Redaktionen

Safeture AB meddelar idag att alla företag som vill spåra anställdas potentiella exponering för Coronavirus, kan använda Safetures mjukvara gratis.

Safeture erbjuder företag gratis verktyg för spårning av Coronavirus 3Att identifiera vilka anställda som har befunnit sig i högriskområden är avgörande för att effektivt begränsa spridningen av sjukdomen.

Från och med nu kan alla företag, organisationer eller myndigheter få fri tillgång till Safetures mjukvaruplattform som matchar anställdas resor och position med de platser som påverkas mest av viruset. Safeture importerar data om både genomförda och kommande  resor plus mobiltelefonens position som sedan jämförs med akutella uppdateringar om var virusutbrottet är kraftigt. Detta är särskilt viktigt för stora internationella företag där exponeringsrisken är extra hög. Alla anställda i företag och organisationer som använder Safetures mjukvara får också tillgång till Safetures app för att få varningar och meddelanden i sin telefon i realtid.

”Just nu befinner vi oss i ett kritiskt skede för spridningen av Coronaviruset och det är viktigt för företag att kunna identifiera medarbetare som har varit i riskområden för att begränsa infektionen och förhindra att den får fäste i den egna organisationen”, säger Magnus Hultman, VD för Safeture.

”Situationen förändras snabbt. Idag är det Iran och områden i Italien, men plötsligt kan helt olika platser i andra länder påverkas.”

Safeture Corona exposure tracker används redan av flera kunder och partners.

Safeture erbjuder företag gratis verktyg för spårning av Coronavirus 4

Magnus Hultman, VD för Safeture

”Falck Global Assistance samarbetar med kunder över hela världen som hjälper resenärer  med medicinsk rådgivning och säkerhetsrådgivning. Safetures Corona exposure tracker är ett värdefullt verktyg för våra assistanstjänster. Verktyget ger oss en tydlig överblick över all aktuell reseaktivitet. Det hjälper oss att ta hand om våra resande kunder och våra egna medarbetare”, säger Thorir Aronson,  försäljningschef på Falck Global Assistance.

Programvaran är tillgänglig gratis i 40 dagar, vilket bedöms vara den kritiska tiden att agera för att begränsa spridningen av viruset. Eventuella  externa kostnader i samband med import av resebokningar eller åtkomst till företagets resedata ingår inte.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>