Sahlgrenskapodden visar upp magin som pågår innanför sjukhusets väggar

Sahlgrenska Universitetssjukhuset har blivit med podd!

Tanken med Sahlgrenskapodden är att synliggöra människorna bakom Sahlgrenska och bidra till ett samtal om dagens och framtidens vård.

Det första avsnittet, som släpps i dag, handlar om patienten Emilie Stiwing som lider av sjukdomen cystisk fibros och har varit patient på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i många år.

Längre fram kommer både patienter, medarbetare och andra som påverkar vår sjukhusvardag att höras i podden.

Vi kommer att göra plats för hälsofrågor, forskning och medicinska resultat, men också dramatiken som finns på ett sjukhus, vårdens hjältar och gripande öden. Vi kommer även att diskutera samhällsfrågor kopplade till sjukvården, en åldrande befolkning och etiska frågor.

Ansvarig för Sahlgrenskapodden är kommunikationsdirektör Anders Goliger.

– Vi vill berätta om människorna bakom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, men vi väjer inte för att också prata om sjukvårdens utmaningar, säger Anders Goliger.

Sahlgrenskapodden har till en början utgivningstakt var tredje vecka. Avsnitt två av podden kommer att handla om Sofia som drabbades av mardrömmen – hon kände en knöl i bröstet när hon duschade efter träningen.

Sahlgrenskapodden riktar sig till alla som arbetar inom vården, men också till en allmänhet som är intresserad av sjukvård, hälsa och samhällsfrågor.

Sahlgrenskapodden finns där poddar brukar finnas.
Utdrag ur första poddavsnittet

”Det var väldigt häftigt att komma in när de hade ringt om mina lungor. Man möts av sjuksköterskorna på transplantationsavdelningen, och blir nästan bemött som en prinsessa när man kommer in och ska få ett nytt organ.” – Emilie Stiwing, patient.