Sandoz och Pilloxa ingår samarbete för att förbättra följsamheten till medicinering hos transplanterade patienter med hjälp av smart läkemedelsdosett.
Hem Nyheter Sandoz och Pilloxa ingår samarbete för att förbättra följsamheten till medicinering hos transplanterade patienter med hjälp av smart läkemedelsdosett.

Sandoz och Pilloxa ingår samarbete för att förbättra följsamheten till medicinering hos transplanterade patienter med hjälp av smart läkemedelsdosett.

Publicerat av: Redaktionen

Pilloxa, ett svenskt företag inom digital hälsa tillkännagav idag att man inlett ett samarbete med Sandoz Nordics där Pilloxas smarta läkemedelsdosett ska användas inom transplantationsområdet.

Sandoz och Pilloxa ingår samarbete för att förbättra följsamheten till medicinering hos transplanterade patienter med hjälp av smart läkemedelsdosett. 2

Francesco Mazzota, VD Pilloxa

Målet med den initiala fasen är att ge support till svenska transplantationskliniker genom att deras patienter använder Pilloxas innovation för att förbättra följsamheten till medicinering.

Pilloxa har sitt ursprung från ett samarbete mellan Karolinska Institutet, Stockholms Läns Landsting och Kungliga Tekniska Högskolan och har utvecklat en patientcentrerad plattform för följsamhet till medicinering som består av en smart läkemedelsdosett med inbyggda sensorer och en smartphone app kopplad till flera datatjänster. Plattformen har som mål att ge individualiserad support och feedback till användaren för att på så sätt underlätta för dem att ta sina mediciner på bästa möjliga sätt.

Behovet att ta sina mediciner enligt ordination är särskilt kritiskt inom transplantationsområdet. Att vara transplanterad innebär livslång medicinering och det räcker att patienten missar några få doser för att bortstötning av det transplanterade organet kan inträffa. Detta innebär stor stress för individen och smarta lösningar som underlättar för att ta läkemedlet enligt plan kan således hjälpa patienterna att fortsätta att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

”Pilloxas mål är att vara i framkant i det nya paradigmet inom individbaserad hälso- och sjukvård. Vi är väldigt glada över samarbetet med Sandoz som handlar om att angripa problemet med bristande följsamhet till medicinering och vi är övertygade om att detta kommer att öka livskvaliteten hos transplanterade patienter. Sandoz och Pilloxas gemensamma satsning syftar till att underlätta för patienterna att själva förbättra det egna behandlingsresultatet.”, säger Francesco Mazzota, VD Pilloxa.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>