Sarah Sjöström och Huawei i samarbete
Hem Nyheter Sarah Sjöström och Huawei i samarbete

Sarah Sjöström och Huawei i samarbete

Publicerat av: Redaktionen

Sarah Sjöström, en av världens bästa simmare och Sveriges största och mest framgångsrika idrottsprofiler och Huawei, ett av världens ledande bolag inom smarta mobiler, bärbara datorer, smarta klockor med mera, inleder nu ett samarbete.

Sarah Sjöström och Huawei i samarbete 1

Sarah Sjöström och Huawei i samarbete

När Huawei lanserar nya P30-serien med det nya marknadsföringskoncept – Dare to Challenge – blir Sarah Sjöström en av utmanarna som personifierar konceptet.

– Vi är väldigt stolta över att Sarah Sjöström väljer att samarbeta med oss. Vårt varumärke har utvecklats fantastiskt bra och nästa steg är att ytterligare stärka vår svenska förankring. Sarah Sjöström är en av Sveriges mest populära och folkkära idrottare med en enastående förmåga att leverera resultat på allra högsta nivå. Hon är dessutom mycket intresserad av teknik och har imponerats av våra produkter vilket kändes som en bra kombination. Hon har haft vår telefon Mate20 Pro och sportklockan Watch GT sen i höstas så de har blivit en naturlig del av hennes vardag, säger Jacky Zhao, Nordisk CEO på Huawei Consumer Group i Sverige.

– Väldigt spännande att ha Huawei med på min resa framåt. Vi har samarbetat lite tidigare vilket gjorde mig intresserad av deras produkter som verkligen ligger i framkant. Speciellt imponerad är jag av deras mobilkamera med dess coola funktioner och bildkvalitet. Nu närmast ser jag verkligen fram emot att få prova den nya flaggskeppstelefonen i P30-serien som lanseras 26 mars men i förlängningen alla produkter i deras eko-system, säger Sarah Sjöström.

Nytt marknadsföringskoncept – Dare to Challenge

Huawei är mobiljätten som började sin bana som ett litet elektronikföretag och har kommit att bli en av världens största mobiltillverkare. En utmanare bland de etablerade giganterna, som steg för steg tagit sig till att bli ledande med sina smarta, innovativa mobiler. Genom att lyfta andra utmanare, vill Huawei inspirera andra att kämpa för att nå sina drömmar. Dare to Challenge, är Huaweis nya kommunikationskoncept, framtaget i samarbete med ett flertal framgångsrika svenskar där utmaningen står i centrum. Huawei vill lyfta deras historier, deras framgångar, för att uppmuntra andra att alltid anta utmaningen. Att våga vara en Challenger.

Sarah Sjöström är en av Sveriges främsta idrottare

Sarah Sjöström slog igenom på seniornivå när hon i mars 2008 blott 14 år gammal vann EM-guld på 100 meter fjärilsim, en sträcka på vilken hon 2009–2012 samt sedan 2015 innehar världsrekordet. 2015 blev Sarah Sjöström som första svenska simmare av Swimming World Magazine utsedd till Årets simmare i Europa. Senare samma höst tilldelades hon också Svenska Dagbladets bragdmedalj. En medalj hon även fick 2017. Sarah Sjöström har fram till 2018 sammanlagt erövrat 21 VM- och EM-guld på lång bana. Vid internationella mästerskap 2016 vann Sarah Sjöström guld och satte världsrekord med tiden 55,48 sekunder på 100 meter fjärilsim och vann också silver på 200 meter frisim och brons på 100 meter frisim.

Huaweis varumärke växer hos svenskarna

För Huawei är den svenska marknaden viktig och på senare år har företaget investerat stort för att verksamheten ska få ett ännu större fotfäste. Detta har också visat sig bli utfallet. Under 2018 gick Huawei från fyra procent till 13 procents marknadsandel och är det företag som förbättrat sin Brand Advocacy-poäng bäst i Yougovs Brandindex. Svenskarna upplever sig enligt Yougov få bra värde för pengarna när de köper produkter från Huawei.

– Ett kvitto på att svenskarna gillar det vi gör och att de dessutom rekommenderar våra produkter. Yougovs undersökning visar att vi är på rätt spår på den svenska marknaden och jag ser verkligen fram emot att fortsätta på den resan och ytterligare stärka vår svenska närvaro med vårt lokala kommunikationskoncept, säger Sofia Björnerfors, PR ansvarig på Huawei Consumer Group i Sverige.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>