Scandinavian Biopharma har framgångsrikt slutfört vaccinationerna av alla deltagare i sin Fas IIb-studie i Gambia
Hem HÄLSA Scandinavian Biopharma har framgångsrikt slutfört nu vaccinationerna av alla deltagare i sin Fas IIb-studie i Gambia

Scandinavian Biopharma har framgångsrikt slutfört nu vaccinationerna av alla deltagare i sin Fas IIb-studie i Gambia

Publicerat av: Redaktionen

Vi är stolta att meddela att samtliga deltagare i vår stora randomiserade, placebokontrollerade och dubbelblindade fas IIb-studie i Gambia nu vaccinerats med den tredje och sista vaccinationsdosen.

Studien påbörjades 2021 och är en del av Scandinavian Biopharmas prövningsprogram i låg och medelinkomstländer av vaccinkandidaten ETVAX mot Enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC).

Studien, som göra på MRC – Medical Research Council Unit The Gambia at the London School of Hygiene and Tropical Medicine, inkluderar 4936 barn i åldrarna 6-18 månader.

Det övergripande målet med studien är att undersöka skyddseffekt mot måttlig till svår diarré orsakad av ETEC.

Sista vaccinationsdosen gavs i oktober 2022 och uppföljningsperioden för passiv surveillance kommer pågå till oktober 2023.

Scandinavian Biopharma har framgångsrikt slutfört vaccinationerna av alla deltagare i sin Fas IIb-studie i Gambia

Delar av studieteamet i Gambia

Björn Sjöstrand, VD på Scandinavian Biopharma säger, “I och med att vi avslutar studien i Gambia tar vi ännu ett viktigt kliv mot vårt mål att ta fram ett ETEC-vaccin för barn i låg- och medelinkomstländer. Ett ETEC-vaccin är prioriterat av Världshälsoorganisationen (WHO) och har potential att rädda hundratusentals liv varje år och förebygga avsevärt fysiskt lidande och undernäring till följd av upprepade diarréer hos barn. Studien i Gambia kommer att följas upp av en Fas 3-studie och efter en framgångsrikt utförd Fas 3-studie kommer ETVAX att registreras för pre-kvalificering hos WHO.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>