Scandinavian Biopharma ingår ett kommersiellt samarbete med Novavax i Sverige
Hem COVID-19 Scandinavian Biopharma ingår ett kommersiellt samarbetsavtal med Novavax i Sverige

Scandinavian Biopharma ingår ett kommersiellt samarbetsavtal med Novavax i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

Scandinavian Biopharma och Novavax har tecknat ett kommersiellt samarbetsavtal för Covidvaccinet Nuvaxovid.

Nuvaxovid är ett adjuvanterat proteinbaserat vaccin som skyddar mot SARS Covid-19.

Scandinavian Biopharma har lång erfarenhet av försäljning och marknadsföring av vacciner.

Från och med oktober 2022 är företaget representant för Nuvaxovid på den svenska marknaden och kommer att hjälpa Novavax med försäljning och marknadsföring av vaccinet.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar idag Nuvaxovid både som primärvaccination och påfyllnadsdos till personer som är över 30 år.

Scandinavian Biopharma ingår ett kommersiellt samarbete med Novavax i Sverige

Björn Sjöstrand, CEO Scandinavian Biopharma; Jonas Bengtsson, VP Business Development Scandinavian Biopharma; Jörgen Persson, Head of Customer Engagement and Market Access Europe Novavax; Magnus Sävenhed, Managing Director Novavax SE

”Vi är tacksamma över att ha fått förtroendet att representera Novavax på den svenska marknaden. Nuvaxovid är just nu det enda proteinbaserade vaccinet som är tillgängligt på den svenska marknaden. Extra roligt är att vaccinet har en stark koppling till Sverige då vaccinets adjuvans, Matrix-M, både har utvecklats och nu också tillverkas i Uppsala”, säger Björn Sjöstrand, VD för Scandinavian Biopharma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>