SciBase genomför första leveransen av Nevisense View
Hem TEKNIK SciBase genomför första leveransen av Nevisense View

SciBase genomför första leveransen av Nevisense View

Publicerat av: Redaktionen

SciBases nya instrument Nevisense View kombinerar den patenterade impedansmätningen (EIS) för tidig upptäckt av malignt melanom med visuell information från digital dermatoskopi.

Idag lämnar det första nya instrumentet SciBase och den första Nevisense View levereras till Belgien. SciBase genomför första leveransen av Nevisense View 2

Det nya instrumentet Nevisense View integrerar digital dermatoskopi med EIS-teknologin. Resultatet är att arbetsflödet för hudundersökningar underlättas eftersom all information från undersökningen samlas i ett och samma instrument. Att kunna följa utvecklingen av en misstänkt lesion, både med hjälp av EIS-värdet och bild, förebygger såväl att godartad vävnad skärs bort i onödan som att maligna melanom missas vid undersökning.

Nevisense View är framtaget tillsammans med ledande dermatologer för att förbättra vårdpersonalens arbetsflöde genom att erbjuda följande funktioner:

  • Trådlös överföring av bilder till Nevisense.
  • Kombination av EIS-resultat, kliniska och dermatoskopi bilder samt patientinformation i en PDF-rapport för en fullständig dokumentation av undersökningen.
  • Lättanvända uppföljningsfunktioner, som t.ex. delad skärm för att enkelt kunna jämföra lesioner över tid.

– En ny australiensisk studie, som presenterades i augusti i år, visar att införandet av EIS kan minska antalet fall som behöver genomgå uppföljning med digital dermatoskopi med nästan hälften samt även tidigarelägga upptäckten av malignt melanom med tre månader jämfört med traditionella metoder. Kombinationen av digital dermatoskopi och vår unika EIS-mätning i samma instrument är både av signifikant kliniskt värde och kan även innebära signifikanta hälsoekonomiska besparingar, säger Simon Grant, vd på SciBase.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>