SciBase Holding under analysbevakning av Redeye
Hem TEKNIK SciBase Holding under analysbevakning av Redeye

SciBase Holding under analysbevakning av Redeye

Publicerat av: Redaktionen

Redeye tar idag upp bevakningen av diagnostikbolaget SciBase Holding.

Bolaget har utvecklat Nevisense som fungerar som SciBase Holding under analysbevakning av Redeye 2ett kompletterande diagnostikverktyg för att upptäcka hudcancer.

Nevisense är idag godkänt på den europeiska och australiensiska marknaden. I USA pågår processen för ett så kallat PMA (pre market approval) som förväntas vara klart under första halvan av 2017.

Malignt melanom är den hudcancerform med högst dödlighet, vilket ställer krav på en tidig upptäckt och snabb excision för att cancerformen inte ska sprida sig vidare i kroppen. Dagens standardmetod, visuell analys, lider av höga felmarginaler när godartade lesioner ska skiljas från elakartade. Bara i Sverige skärs 45 lesioner bort i för att hitta ett melanom. Den låga detektionen leder till onödiga kostnader och långa väntetider som påverkar patienter som drabbats av melanom.

Vi räknar i initialanalysen med att sålda instrument och användningen av engångselektroderna kommer öka betydligt under de närmaste åren. Detta efter nya distributions- och samarbetsavtal för Nevisense, ett stort intresse för produkten i Tyskland där bolaget erhåller kostnadsersättning och en initial marknadsbearbetning i USA från slutet av Q2 2017.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>