SciBase passerar milstolpe – Nevisense finns nu på 100 kliniker i Tyskland
Hem TEKNIK SciBase passerar milstolpe – Nevisense finns nu på 100 kliniker i Tyskland

SciBase passerar milstolpe – Nevisense finns nu på 100 kliniker i Tyskland

Publicerat av: Redaktionen

Intresset och acceptansen för SciBase metod för tidig upptäckt av malignt melanom ökar och under juni månad installerade den hundrade mottagningen i Tyskland SciBases instrument Nevisense.

Elektrodförsäljningen, som är en effekt av användandet av Nevisense, ökar stadigt och ökade under 2015 med 208 procent i Tyskland. instrument Nevisense

SciBase etablerade sig i Tyskland under första kvartalet 2015 genom ett dotterbolag. Sedan dess har SciBase framgångsrikt byggt upp en egen försäljningsorganisation. Tyskland är SciBase viktigaste marknad och under 2015 stod den för drygt 80 procent av SciBases omsättning. När SciBase nu levererat sitt instrument Nevisense till den hundrade mottagningen på den tyska marknaden passerar man en viktig milstolpe.

– Tyskland är, och kommer förbli ett bra tag framöver, vår största och viktigaste marknad och det är väldigt glädjande att vi får positiva signaler därifrån. Att det nu finns 100 mottagningar som har bestämt sig för att förbättra och effektivisera diagnostiken av malignt melanom med hjälp av Nevisense är ett tecken på att vår metod får en allt högre acceptans i Tyskland, säger Simon Grant, vd på SciBase.

SciBases affärsmodell är baseradpå att kunderna, efter anskaffningen av Nevisense-instrumentet, löpande köper nya tester (elektroder). Under 2015 ökade elektrodförsäljningen med över 200 procent på den tyska marknaden vilket är ett tydligt tecken på att läkare såväl som patienter ser värdet av Nevisense.

Den hundrade mottagningen som erbjuder hudundersökningar med hjälp av Nevisense i Tyskland är Dermatologie Euskirchen i delstaten Nordrhein-Westfalen.

– Vi genomför cirka 350 hudundersökningar varje månad, vilket innebär att vi testar nästan hälften av våra patienter. Vi vill erbjuda en modern och vetenskapsbaserad diagnos. Nevisense ökar säkerheten både för läkaren och för patienten eftersom det blir lättare att bedöma en misstänkt hudförändring, vilket i sin tur minskar antalet onödiga operationer. Sker undersökningen enkom med hjälp av ett dermatoskop baseras bedömningen på läkarens kunskap och erfarenhet. Men med Nevisense tillförs ett objektivt värde som också är lätt att förstå för patienterna, säger Andrea Schuster, dermatolog på Dermatologie Euskirchen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>