Sciety reser nytt kapital till medicinteknikbolag för fortsatt etablering i Europa
Hem NYHETER Sciety reser nytt kapital till medicinteknikbolag för fortsatt etablering i Europa

Sciety reser nytt kapital till medicinteknikbolag för fortsatt etablering i Europa

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknikbolaget Likvor reser nytt kapital för fortsatt expansion i Europa.

Sciety reser nytt kapital till medicinteknikbolag för fortsatt etablering i Europa 1

Maria Wallin Wållberg, VD för Likvor

De har idag ett tiotal sjukhus som kunder.

Bolagets system används för att diagnostisera det demensliknande sjukdomstillståndet NPH.

Likvor har tagit fram ett system för monitorering av ryggmärgsvätskans dynamik för att utreda och följa upp behandling av det underdiagnostiserade sjukdomstillståndet NPH.

Tillståndet drabbar ofta äldre och medför symptom som liknar andra klassiska demensrelaterade tillstånd, som Alzheimers och Parkinsons. Idag får endast en av fem personer med NPH rätt ställd diagnos, något som Likvor vill ändra på med ett standardiserat och CE-märkt system för diagnostik.

”Medicinteknik med hög grad av automatisering och som enkelt kan integreras i sjukvårdens arbetsflöde är av stort intresse för oss och vårt nätverk. Bolaget har redan ett tiotal europeiska sjukhus som kunder och har flera nya kunder på väg in, däribland ett stort sjukhus i Iran”, berättar Andreas Lindblom, VD för Sciety.

Likvor har i emissionen tagit in totalt 3 mkr som ska användas för fortsatt etablering i Europa.

”Med hjälp av det tillkomna kapitalet kan vi nu fortsätta med den påbörjade expansionen i Europa och även möta efterfrågan på nya marknader”, säger Maria Wallin Wållberg, VD för Likvor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>