Hem Nyheter SEAT donerar 100.000 euro till projektet #YoMeCorono i kampen mot COVID-19

SEAT donerar 100.000 euro till projektet #YoMeCorono i kampen mot COVID-19

Publicerat av: Redaktionen

Initiativet #YoMeCorono arbetar med att utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset.

SEAT donerar 100.000 euro till projektet #YoMeCorono i kampen mot COVID-19 4SEATs donation till projektet är ett av flera frivillig-initiativ från företaget under Coronakrisen. Bland annat har SEAT bidragit med tillverkning av nödrespiratorer och munskydd, tillhandahållit 150 fordon till sjukvården för transporter av medicinsk personal och utrustning, samt utfört PCR-tester på 15.000 medarbetare.

  • Företaget samarbetar med stiftelsen Fight Against AIDS för att utveckla ett vaccin mot COVID-19
  • Forskningen leds av dr. Buenaventura Clotet, prefekt för institutionen och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee
  • Detta solidariska bidrag är ännu ett exempel på SEATs engagemang för att bidra till samhällets välbefinnande och hälsa

SEAT har under många år engagerat sig starkt för att bidra till både sina anställdas och samhällets välbefinnande och hälsa. I linje med detta har företaget nu donerat 100.000 euro till initiativet #YoMeCorono som arbetar med att forska fram och utveckla ett vaccin mot COVID-19-viruset. #YoMeCorono-projektet leds av dr. Buenaventura Clotet, ordförande för stiftelsen Fight against AIDS, chef för IrsiCaixa och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee, tillsammans med chefsforskarna på de center som ingår i CBIG-konsortiet. CBIG består av CReSA Animal Health Research Centre, som har långtgående erfarenhet av studier av coronaviruset, Barcelona Supercomputing Centre (BSC) samt IrsiCaixa, och stöds av läkemedelsföretaget Grifols.

Med denna donation ställer SEAT åter en gång upp för befolkningen och för hälsovården med ett solidariskt initiativ. Denna åtgärd ska läggas till flera andra projekt som biltillverkaren bedriver och som under de senaste månaderna har utförts på frivillig basis, t.ex. tillverkningen av respiratorer och munskydd.

”SEAT är ett företag som vill bidra till hälsan och välbefinnandet i samhället. Därför är vi stolta att nu kunna stödja forskningen kring ett COVID-19-vaccin genom vårt deltagande i #YoMeCorono-kampanjen. Ända sedan början av denna pandemi har SEAT försökt dra sitt strå till stacken för att förbättra situationen i denna hälsomässiga krissituation”, påpekade Carsten Isensee, President på SEAT och Vice-president for Finance and IT på företaget.

Dr. Buenaventura Clotet, ordförande för stiftelsen Fight against AIDS, chef för IrsiCaixa och hedersledamot av SEAT Healthy Company Scientific Committee, sa: ”Detta bidrag innebär ytterligare ett steg på vägen mot att hitta ett effektivt botemedel för att kunna bekämpa COVID-19. Här vill jag rikta ett tack till SEAT för företagets kontinuerliga engagemang för samhället och för människors välbefinnande. Tillsammans kommer vi att lyckas.”

Engagemang för hälsofrågor

Som en ingående del i företagets strategi för socialt ansvar, har SEAT under de senaste åren samarbetat med organisationer som Fight against AIDS Foundation. Och i linje med sitt engagemang för företagshälsan och de anställdas välbefinnande, har SEAT inrättat ett avancerat hälsovårdsprogram för sina medarbetare. 2017 öppnade man CARS (Healthcare and Rehabilitation Centre) i hemstaden Martorell, ett unikt medicinskt centrum som är banbrytande inom förebyggande hälsovård och rehabilitering och årligen hanterar 50.000 besök. Företaget har även bildat SEAT Healthy Company Scientific Committee, bestående av experter inom olika hälsorelaterade organisationer, däribland den välkände forskaren och epidemiologen Bonaventura Clotet samt forskare från Harvard University eller Hospital Clínic som forskar kring sjukvårdsrelaterade frågor. Dessutom meddelade SEAT nyligen att man lanserar ”CARS Madrid”, en avancerad medicinsk inrättning med specialiserad hälsovård för de närmare 1.350 anställda som arbetar inom Volkswagen-koncernen i den spanska huvudstaden.

I samband med COVID-19-pandemin, har den spanska biltillverkaren också ställt sin innovationsförmåga och kapacitet till förfogande för samhället i ett försök att förbättra situationen och, framförallt, att vara till hjälp för sjukvården. I detta solidariska syfte har företaget dragit igång flera frivillig-initiativ, t.ex. genom att tillverka respiratorer och munskydd och ge sjukhusen tillgång till ca 150 fordon för att underlätta mobiliteten och transporten av medicinsk personal och utrustning. SEAT har också utfört PCR-tester på 15.000 medarbetare.

Dessutom har SEAT startat initiativ för att hela tiden hålla sina medarbetare informerade, bl.a. genom en intervju med dr. Clotet i pandemins inledningsskede och genom det virtuella möte som hölls tisdagen den 16:e juni för att diskutera det aktuella COVID-19-läget, i vilket ca 200 medarbetare deltog via streaming och där en läkare kunde besvara frågor från de anställda.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>