Sectra har branschens nöjdaste kunder – vinner 5 utmärkelser inom radiologi och patologi
Hem Nyheter Sectra har branschens nöjdaste kunder – vinner 5 utmärkelser inom radiologi och patologi

Sectra har branschens nöjdaste kunder – vinner 5 utmärkelser inom radiologi och patologi

Publicerat av: Redaktionen

För åttonde året i rad tilldelas medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra den prestigefulla utmärkelsen ”Best in KLAS” för högst kundnöjdhet.

Sectra har branschens nöjdaste kunder – vinner 5 utmärkelser inom radiologi och patologiVårdgivare rankar radiologilösningen Sectra PACS som nummer ett i tre regioner: USA (’Large PACS’ och ’Small PACS’), Kanada och Europa.

Sectra vinner även motsvarande pris i den nya kategorin digital patologi. Bakom utmärkelserna står det amerikanska analysföretaget KLAS, som årligen utför kundnöjdhetsmätningar för IT-system inom sjukvården.

Amerikanska kunder rankar Sectras IT-lösning för hantering av radiologibilder, Sectra PACS, som nummer ett för åttonde året i följd. Enligt rapporten 2021 Best in KLAS: Software and Services Report är det i kategorin för kultur som Sectra får som högst poäng jämfört med branschens genomsnitt. I den kategorin ingår bedömning av hur väl alla löften hålls, i vilken utsträckning produkten fungerar som utlovat och hur proaktiv servicen är.

– Supporten och alla de anställda som vi varit i kontakt med är helt fantastiska. Vi har haft en bra relation med alla vi arbetat med lokalt, från det amerikanska kontoret och från Sverige. Sectra har en bra kultur. Vi har sett att olika team har hoppat in för att hjälpa till, och det verkar som att alla samarbetar bra, säger en chef på ett amerikanskt sjukhus till KLAS Research i december 2020.

I Kanada är det andra året i rad som Sectra tilldelas priset och Nader Soltani, vd för Sectra i Kanada, säger:
– Sedan vi etablerade vår kanadensiska organisation för tre år sedan har vi arbetat intensivt med att bygga nära relationer med våra kunder och ge dem bästa möjliga stöd. Jag är otroligt stolt över den här kvalitetsstämpeln som bevisar att vårt engagemang lönar sig.

Sectra som är grundat i Sverige och har Europa som en av huvudmarknaderna tilldelas också årets europeiska ”Best in KLAS”-pris. Linköpingsbolagets första installation av Sectra PACS gjordes i Mjölby 1993 och nu finns fler än 2,000 installationer runt om i världen. I dag är radiologilösningen en del av Sectras helhetslösning för hantering av alla typer av medicinska bilder som även innehåller multimediaarkivet Sectra VNA. En av de bildintensiva avdelningarna som lösningen stödjer är patologi. I år mäter analysföretaget KLAS även kundnöjdhet för digitala patologilösningar och Sectra tilldelas förstapriset. Sedan lanseringen av Sectras digitala patologilösning 2015 har den vuxit till att användas för fullskalig primärdiagnostik hos stora vårdgivare världen över för att effektivisera cancervården. Under 2020 fick den även FDA-godkännande i USA.

– Sectras patologilösning är en fantastisk produkt. Den uppfyller verkligen mina behov. När jag började använda den blev jag väldigt imponerad av hur välutformad den var för patologens behov. Sectra är oerhört serviceinriktade och enkla att komma i kontakt med. När vi har önskemål kring utveckling eller förbättringar är Sectra väldigt lätta att prata med, de tar till sig våra förslag och tar dem vidare. Det är spännande att arbeta med Sectra eftersom vi verkligen känner att de lyssnar på oss, säger en chef på ett europeiskt sjukhus till KLAS Research i december 2020.

Torbjörn Kronander, vd och koncernchef för Sectra, säger:
– Att våra kunder utser oss till den bästa leverantören för patologi samt radiologi i USA, Kanada och Europa är en stor ära. Nöjda kunder är det yttersta beviset för att Sectras medarbetare och lösningar levererar mesta möjliga värde till våra kunder, vilket bidrar till att effektivisera och förbättra vården.

KLAS-utmärkelser som i år tilldelades Sectra:

  • US Large PACS (300K+ studies)
  • US Small PACS (Under 300K studies)
  • PACS Global (Canada)
  • PACS Global (Europe)
  • Digital Pathology (Non-US)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>