Sectra tecknar ramavtal för att förse offentliga sjukhus i Frankrike med bildhanteringslösning för digital patologi
Hem TEKNIKSECTRA Sectra tecknar nu ramavtal för att förse offentliga sjukhus i Frankrike med bildhanteringslösning för digital patologi

Sectra tecknar nu ramavtal för att förse offentliga sjukhus i Frankrike med bildhanteringslösning för digital patologi

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) och UniHA, ett kooperativ av franska offentliga sjukhus, har tecknat ett ramavtal för digital patologi.

Ramavtalet kommer göra det möjligt för sjukhus som är anslutna till UniHA att köpa Sectras lösning för bildhantering, Sectra Digital Pathology, utan offentlig upphandling.

Det gör det möjligt för patologer att granska och samverka kring fall på ett sätt som inte är möjligt med mikroskop.
Sectra tecknar ramavtal för att förse offentliga sjukhus i Frankrike med bildhanteringslösning för digital patologi

Det kommer att minska variationen och öka effektiviteten inom primärdiagnostiken och därigenom förbättra cancervården.

– Jag är glad att Sectra har valts ut för att stödja offentliga sjukhus i den här viktiga omställningen till digital patologi. Jag är säker på att vi tillsammans kommer kunna förbättra patientvården genom effektivare bildgranskning, samarbete, kunskapsdelning och implementering av ny teknologi såsom AI, säger Fabien Lozach, vd för Sectra Frankrike.

Med digitala bilder istället för fysiska glas med vävnadsprover i mikroskop ger Sectras lösning patologer omedelbar tillgång till bilder och information, och kan dela dem mellan avdelningar och sjukhus. Sectras digitala patologilösning gör det också möjligt att dra nytta av teknik på framfart, såsom AI (artificiell intelligens). Lösningen ger patologer stöd vid kritiska beslutspunkter, exempelvis gradering och mer precis mätning. Digital patologi gör även bildanalys möjligt vilket förbättrar precisionen av uppgifter såsom att räkna celler. Även second opinions, nyttjande av externa granskningsresurser och integrerad diagnostik möjliggörs.

Det fyraåriga ramavtalet, signerat i maj 2022, omfattar Sectras lösning för granskning och svarsskrivning av patologifall. Sectra valdes både för enskilda sjukhus och för vårdgivare med flera sjukhus eller klinker.

UniHA, Union des Hôpitaux pour les Achats, är ett kooperativ av franska offentliga sjukhus som skapades 2005 av sjukhuspersonalen själva (32 universitetssjukhus och 20 sjukhus). Idag har 1 144 sjukhus och 120 regionala grupper av sjukhus, så kallade Territorial Hospital Grouping, anslutit sig till UniHA. Genom att slå samman sin inköpskompetens samt stärka sin finansiella ställning strävar de efter att ge medborgarna den bästa möjliga patient- och sjukvården samt erbjuda lika tillgång till vård.

Patologilösningen är en del av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering vilken ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>