Sectras verksamhet för medicinsk IT får nationell certifiering inom datasäkerhet i Storbritannien
Hem NYHETERINFORMATIONSSÄKERHET Sectras verksamhet för medicinsk IT får nationell certifiering inom datasäkerhet i Storbritannien

Sectras verksamhet för medicinsk IT får nationell certifiering inom datasäkerhet i Storbritannien

Publicerat av: Redaktionen

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har fått certifieringen ”Cyber Essentials” för sin verksamhet inom medicinteknik och uppfyller därmed de krav på cybersäkerhet som ställs vid nationella upphandlingar i Storbritannien.

Sectras verksamhet för medicinsk IT får nationell certifiering inom datasäkerhet i Storbritannien 2– Vår kombination av affärsverksamheter inom både medicinsk IT och informationssäkerhet är helt unik. Att jobba med cybersäkerhet finns i våra rötter eftersom Sectra startades som ett bolag inom säker kommunikation. Det här certifikatet, i kombination med vår ISO-certifiering inom ledningssystem för informationssäkerhet, visar att vi har omfattande policys och processer inom informations- och cybersäkerhet genom hela vår verksamhet,” säger Jane Rendall, vd för Sectra i Storbritannien.

Certifieringen är en del av den brittiska satsningen för att minska riskerna inom cybersäkerhet, ”Cyber Essentials Scheme”, och utförs av brittiska National Cyber Security Centre. De granskar de grundläggande tekniska kontroller av säkerhet som organisationer som säljer vissa tekniska produkter och tjänster eller som hanterar känsliga persondata behöver ha för att ingå avtal med myndigheter i Storbritannien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>