Sedana Medical AB i slutlig uppgörelse med Teleflex Medical Incorporation
Hem TEKNIK Sedana Medical AB i slutlig uppgörelse med Teleflex Medical Incorporation

Sedana Medical AB i slutlig uppgörelse med Teleflex Medical Incorporation

Publicerat av: Redaktionen

Sedana Medical AB har kommit till en uppgörelse med det amerikanska medicintekniska bolaget Teleflex Medical Incorporation (Teleflex) gällande att slutligen lösa befintligt royaltyupplägg för AnaConDa produkterna.

Sedan köpet av AnaConDa teknologin av Teleflex år 2005 har Sedana Medical betalat royalty på försäljningen av AnaConDa produkterna. I samband med denna uppgörelse betalar Sedana Sedana Medical AB i slutlig uppgörelse med Teleflex Medical Incorporation 2Medical ett engångsbelopp om 750 000 USD istället för återstående 1 051 000 USD av royaltybetalningarna, vilket innebär en signifikant besparing.  Därmed är Sedana Medicals alla royalty- och eventuella andra åtaganden med   Teleflex avslutade. Sedana Medical har därmed inga royaltyåtagande till någon part.

”Denna överenskommelse går helt i linje med vår strategi att självständigt utveckla terapin inhalationssedering inom intensivvården och utbyggnaden av vår egen försäljningsorganisation. Vi tar därmed ytterligare ett stort steg mot vår vision att göra inhalationssedering med IsoConDa och AnaConDa till en global standardmetod för sedering av mekaniskt ventilerade patienter inom intensivvården” säger Christer Ahlberg, VD Sedana Medical AB (publ).

Kort om marknaden

Sedana Medicals marknad utgörs främst av mekaniskt ventilerade intensivvårdspatienter. Marknaden för sedering av mekaniskt ventilerade intensivvårdspatienter utgörs idag av etablerade läkemedel som ges intravenöst. Den målgrupp som Bolaget fokuserar på är de patienter som ventileras under mer än 24 timmar, en målgrupp som globalt uppgår till mellan två och fyra miljoner patienter per år. Totalt bedömer Bolaget detta till en adresserbar marknad om 10–20 miljarder SEK per år, varav Europa svarar för omkring sex miljarder SEK.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>