Hem Nyheter Semcon satsar på ökad tillväxt inom life science

Semcon satsar på ökad tillväxt inom life science

Publicerat av: Redaktionen

Livsstilsrelaterade sjukdomar, en åldrande befolkning och snabba tekniska framsteg innebär att stora investeringar behöver göras inom life science-sektorn kommande år.

Semcon satsar på ökad tillväxt inom life science 2

Markus Granlund, vd på Semcon

Nu ökar Semcon takten på tillväxt inom området.

– Det finns fantastiska tillväxtmöjligheter för oss inom life science och de kundsamarbeten vi har idag är långsiktiga. Vår ambition att öka vår branschdiversifiering mot exempelvis life science har verkligen gett resultat, där vi ökade försäljningen med 9 procent under 2018 och 13 procent under första kvartalet 2019. Nu tar vi nästa steg där vi accelererar takten för ytterligare tillväxt, säger Markus Granlund, vd på Semcon.

De kommande åren beräknas de globala utgifterna inom hälso- och sjukvård växa med 5,4 procent mellan 2018 och 2022, enligt Deloittes rapport Global life sciences outlook från 2019. Bara inom området medicinteknik beräknas försäljningen öka till 595 miljarder dollar år 2024, från 475 miljarder dollar 2019.

Allt högre utvecklingstakt

Inom life science är utvecklingscyklerna traditionellt långa på grund av branschens unika kravbild. En av de stora utmaningarna inom området är att kostnadseffektivt utveckla användarvänliga och säkra medicintekniska produkter, kvalitetssäkrade läkemedel samt digitala och effektiva produktionsmiljöer – i en allt högre takt.

– Eftersom vi har arbetat med life science i mer än 35 år har vi en djup förståelse för de utmaningar som våra kunder står inför. Vi verkar inom flera delar av life science-området och kan därför låta erfarenheter från de olika delarna gynna varandra. Allt för att hjälpa kunder med exempelvis patientsäkerhet, kvalitetssäkring och att effektivt få ut sina produkter på marknaden, säger Markus Granlund.

Stark efterfrågan på kompetens

Semcons erbjudande inom life science täcker hela utvecklingskedjan, från produkt- och produktionsutveckling till produktinformation. Det som gör erbjudandet unikt är erfarenheten inom området i kombination med spetskompetensen som krävs för att digitalisera produkter, tjänster och produktionsmiljöer.

– Vi har en väldigt stark efterfrågan på vår kompetens inom life science, vilket gör det oerhört spännande att arbeta inom området. Med vår mix av kompetenser ser vi till att regulatoriska krav efterlevs samtidigt som vi kan använda innovativ design, UX och ny teknik som exempelvis AI, som gör att användarupplevelsen förbättras, säger Natasa Liderfelt, Area Manager life science på Semcon.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>