Hem NYHETER Senzime utlicensierar OnZurf för den europeiska marknaden

Senzime utlicensierar OnZurf för den europeiska marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Senzime har idag ingått licensavtal med det italienska företaget Moss S.p.A. Avtalet ger Moss 10-åriga tillverknings- och försäljningsrättigheter för OnZurf Probe i Europa.

Senzime utlicensierar OnZurf för den europeiska marknaden 3Prognosticerade royaltyintäkter till Senzime uppgår under avtalsperioden till mer än 100 miljoner SEK.

Moss S.p.A. (“Moss”) är ett medicintekniskt företag med huvudkontor utanför Milano, Italien. Som ett resultat av utlicensieringen kommer Senzime att överföra legala tillverkningsrättigheter och relaterat produktansvar för OnZurf till Moss, inklusive framtida utvecklingskostnader.

Senzime behåller patenträttigheterna samt rätten att kommersialisera OnZurf på samtliga marknader utanför Europa.

Moss kommer att betala Senzime en fast royalty per såld enhet på den europeiska marknaden under en period av tio år. Den fasta royaltynivån motsvarar en tvåsiffrig procentuell andel av OnZurf Probes beräknade försäljningsvärde. Prognosticerade royaltyintäkter till Senzime uppgår under avtalsperioden till mer än 100 miljoner SEK. De första royaltyutbetalningarna bedöms ske under 2022.

”Det är med stor glädje vi annonserar detta samarbete med Moss. OnZurf Probe är en unik produkt med en enorm potential för tidig upptäckt av allvarliga tillstånd såsom ischemi. Moss har tidigare erfarenhet av att föra innovativ ny teknik till marknaden och är en idealisk partner för oss med kapacitet och styrka att framgångsrikt lansera denna produkt över hela Europa. Senzime-teamet har skapat stort värde i slutförandet av OnZurf och utlicenseringen ligger i linje med Senzimes nya strategi med fokus på produkter för anestesiövervakning”, säger Pia Renaudin, VD för Senzime.

OnZurf Probe förvärvades av Senzime 2016 och bygger på en innovation av Dr Pernilla Abrahamsson och klinisk forskning vid Umeå universitet. Utvecklingen inklusive CE-godkännande av OnZurf slutfördes av Senzime år 2017. OnZurf är utformad för att möjliggöra kontinuerlig provtagning och monitorering av enskilda organ såsom matstrupe, mage och lever. Genom övervakning på organytan är det möjligt att med minimal påverkan på organet detektera lokala metabola processer såsom förhöjning av laktat och andra markörer inklusive tidiga indikatorer på syrebrist (ischemi) och komplikationer.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>