Hem NYHETER Senzimes första säljteam i USA på plats

Senzimes första säljteam i USA på plats

Publicerat av: Redaktionen

Senzime meddelar idag att bolagets amerikanska dotterbolag – i och med rekryteringen av den sjätte medarbetaren – har uppnått den av styrelsen beslutade första etableringsnivån i USA.

Senzimes första säljteam i USA på plats 3I april genomförde Senzime en riktad emission om 75 MSEK för att accelerera expansionen på flera marknader, med tonvikt på USA.

Senzimes amerikanska dotterbolag Senzime Inc har successivt expanderat under året och nu nått sin första beslutade etableringsnivå i och med rekryteringen av den sjätte medarbetaren i säljteamet. Avtal har även ingåtts med två amerikanska distributörer i syfte att komplettera direkt försäljning med indirekt. Den amerikanska verksamheten leds av Chris Estes, med bakgrund från bland annat ledande roller inom Medtronic.

”Det ligger ett starkt värde och budskap i att vi attraherar spetskompetens från ledande, globala företag såsom Medtronic, Masimo och Stryker. Nu har vi etablerat det första kommersiella teamet som har till uppgift att leverera på våra höga tillväxtambitioner i USA. Tillsammans med våra två amerikanska distributörer har vi nu lagt grunden för att nå ut till merparten av de större sjukhusen i landet”, säger Pia Renaudin, VD för Senzime.

TetraGraph är ett unikt digitalt system som mäter förekomsten och djupet av neuromuskulär blockad för att läkaren ska kunna avgöra korrekt dosering av läkemedel samt bedöma när patienten är redo att andas på egen hand utan risk för komplikationer. 6 av 10 patienter har kvarstående neuromuskulär blockad efter att andningstuben tagits ut. Komplikationerna och riskerna är många, men de kan undvikas med bra monitorering. I dagsläget pågår utprövningar av TetraGraph i ett flertal delstater, där fler sjukhus söker moderna, digitala och patientsäkra lösningar för att övervaka patienter under neuromuskulär narkos. Förutom i USA har Senzime inlett försäljning av TetraGraph i bland annat Europa, Japan, Korea och Australien.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>