SidekickHealth lanserar program som förebygger stressrelaterade hälsoproblem
Hem TEKNIK SidekickHealth lanserar program som förebygger stressrelaterade hälsoproblem

SidekickHealth lanserar program som förebygger stressrelaterade hälsoproblem

Publicerat av: Redaktionen

En innovation som motiverar dig till värdefulla livsstilsval. Låter bra, eller hur?! USA ligger steget före med sina förebyggande program.

Nu har vi chansen att komma ikapp via SidekickHealth. Fler och fler arbetsgivare i Sverige vill SidekickHealth lanserar program som förebygger stressrelaterade hälsoproblem 2ta ett aktivt hälsoansvar.

Med en utveckling mot lägre stressnivåer och förbättrad hälsa på arbetsplatsen kommer arbetsgivare att se ett uppsving i produktiviteten och få mer engagerad personal. En win-win!

– Våra hjärnor gör inte alltid logiska val,. Därför har vi utvecklat SidekickHealth så att det aktiverar emotionella triggers och hjärnans belöningssystem när vi väljer en mer hälsosam livsstil, säger Saemundur Oddson, läkare och en av grundarna av Sidekick Health, ett av Sahlgrenska Science Parks spännande tillväxtföretag inom digital hälsa.

Hemligheten med den interaktiva mobillösningen är att det ser ut som ett roligt spel men under ytan är det kodat för beteendeförändringar såsom att öka motionen eller återhämtningen.

SidekickHealth är utvecklat i samarbete med forskare från Harvard och MIT Media Lab i USA. En studie som genomförts visar att 9 av 10 användare minskade intaget av sötsaker.

– Ett högt sockerintag är direkt kopplat till stress och leder till kostsam men i många fall förebyggbar livsstilssjukdom, så vi vet att vårt fokus bör vara att stödja arbetsgivare, säger Saemundur Oddsson.

Stressnivån på arbetsplatsen är arbetsgivarens ansvar. Arbetsrelaterad stress framkommer tydligt i många undersökningar och det är hög tid att försöka bromsa utvecklingen.

– Vi har lärt oss mycket i USA, där man ligger långt framme med att jobba förebyggande, säger Saemundur Oddson. – Att använda SidekickHealth i tre veckor ger en energikick. Vårt program med SidekickHealth i kombination med personlig coachning är nyckeln till att förändra livsstilen långsiktigt för individer som är i riskzonen för att utveckla livsstilssjukdomar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>