Sightsavers – vi kämpar mot enorma siffror – noll är vårt mål
Hem NYHETER Sightsavers – vi kämpar mot enorma siffror – noll är vårt mål

Sightsavers – vi kämpar mot enorma siffror – noll är vårt mål

Publicerat av: Redaktionen

Vilka är vi på Sigthsavers? Vad gör vi?

Sightsavers - vi kämpar mot enorma siffror - noll är vårt mål 1

800 miljoner människor med funktionsnedsättning lever i utvecklingsländer. Allt för ofta förnekas de sina rättigheter.

På drygt 4 minuter kan du ta del av vad vi gör, hur vi arbetar och det viktigaste av allt – vilka resultat vi uppnår.

På Sightsavers ställs vi inför enorma siffror. Till att börja med är det 253 miljoner människor som är blinda eller har en synnedsättning. Och sedan är det de 800 miljoner människor med funktionsnedsättning som lever i utvecklingsländer. Dessa personer förnekas allt för ofta sina rättigheter.

De här siffrorna skrämmer oss inte. För när vi utbildar en kirurg, kan den personer rädda tusentals människor syn. Och när vi hjälper en ung person att få ett jobb, förändras negativa attityder hos hundratals människor.

Vi vill ha en värld där ingen blir blind av orsaker som går att förebygga. Vi vill också ha en värld där alla kan delta i samhället på lika villkor. Sightsavers antar utmaningen och det gör vi person för person, by för by och land för land.

Vi vet att tre fjärdedelar av blindheten i världen ka förebyggas. Så vårt arbete med ögonhälsa fokuserar på två saker; gråstarroperationer och glasögon. Tillsammans med partner och givare förändras liv på ett ögonblick. Enkelt och billigt.

Under 2017 bidrog vi till 300 000 gråstarroperationer i Afrika och Asien. Och vi distribuerade hundratusentals glasögon.

Vi skyddar inte bara människors syn, vi kämpar för rättigheter för personer med funktionsnedsättning. Som rätten att gå i skolan, rätten att få ett jobb, rätten att få läkarvård och rätten att rösta.

Genom att arbeta med lokala organisationer för personer med funktionsnedsättning kan vi nå dubbelt, tredubbelt och fyrdubbelt så många. Vi utformar våra projekt i samarbete med dessa organisationer och vi står ständigt i kontakt med myndigheter och departement. Det är tillsammans med andra vi åstadkommer varaktig förändring.

Vi har också beslutat oss för att eliminera fem försummade sjukdomar till exempel trakom och flodblindhet. Visste du att vi levererat över 1 miljard sådana behandlingar. Det gör vi med hjälp av volontärer.

Sightsavers är också en oberoende forskningsorganisation. Vi använder forskningsresultat för att förändra liv. Vi vet att 61 miljoner barn inte går i grundskolan. Åtminstone 33 procent av dessa har en funktionsnedsättning. Men vårt arbete visar att investeringar under ett barns första år kan förändra hela deras framtid.

En enda organisation kan inte göra allt. Så vi arbetar inte själva. Vi bygger starka och effektiva partnerskap. Sightsavers har hundratals samarbetspartner, organisationer på by nivå till globala organisationer. Vi för samman hundratals volontärer, lokala grupper, hälsopersonal, forskare, läkare, beslutsfattare på regeringsnivå. Det ökar vårt genomslag och stärker resultaten i vårt arbete.

Det finns en siffra som vi fortfarande strävar efter att nå, och det är noll.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>