Signicat förvärvar den elektroniska signaturleverantören Dokobit
Hem NYHETER Signicat förvärvar den elektroniska signaturleverantören Dokobit

Signicat förvärvar den elektroniska signaturleverantören Dokobit

Publicerat av: Redaktionen

Signicat förvärvar Dokobit,en litauisk leverantör av elektroniska signaturer, vilket banar väg för expansion till de baltiska länderna.

Affären innebär att Signicat nu kan erbjuda helhetslösningar inom digitala identiteter och elektroniska signaturer över hela Europa.

Signicat, en ledande leverantör inom elektroniska identitetstjänster, har förvärvat Dokobit , marknadsledande aktör i de baltiska länderna och Island inom elektroniska signaturer, och möjliggör därigenom hantering av elektroniska signaturer över gränserna. Precis som Signicat är Dokobit en av få “Qualified Trust Service Providers” (QTSP) på EU:s lista över betrodda och certifierade bolag, vilket i sin tur garanterar strikta processer för validering och försäkran beträffande elektroniska signaturer. Förvärvet stärker Signicats produktutbud ytterligare och möjliggör bolagsexpansion både på den baltiska marknaden, men även inom den östeuropeiska marknaden.

Signicat, ett av Europas snabbast växande bolag enligt Financial Times, har ökat sin omsättning från SEK 244 miljoner 2019, till SEK 428 miljoner under förra året. Under år 2021 har bolaget förvärvat två andra aktörer, norska Encap Security såväl som spanska Electronic IDentification (eID), vilket stärkt dess position på den europeiska RegTech-marknaden – vilket det nya förvärvet av litauiska Dokobit spär på ytterligare.

Signicat förvärvar den elektroniska signaturleverantören Dokobit

Signicats VD Asger Hattel

– Dokobit och Signicat har kultur, affärsmetoder och teknik gemensamt. Med Dokobit får vi tillgång till ett snabbväxande och spännande segment av den europeiska marknaden för digitala signaturer, som tidigare till stor del varit outnyttjad. Vi får dessutom tillgång till exceptionella medarbetare och teknik. Detta är dessutom ett viktigt steg för oss som gör att vi kan utveckla våra kunderbjudanden kontinuerligt över Europa, säger Signicats VD Asger Hattel.

Dokobit, har likt Signicat, expanderat internationellt. Bolaget grundades i Vilnius 2008 och har expanderat för att kunna erbjuda tjänster i Estland, Lettland och på Island.

Bolaget erbjuder, i likhet med Signicat, ett brett utbud av digitala signaturlösningar, från kundautentisering till elektroniska signaturer, och är dessutom en eIDAS-certifierad QTSP inom elektroniska signaturer och validering av elektroniska sigill. Med förvärvet kan Signicat erbjuda företag en bredare täckning på den europeiska marknaden för att hantera sina kunders elektroniska signeringsprocesser.

– På en snabbt växande europeisk marknad för elektroniska signaturer är det särskilt viktigt att agera snabbt för att bibehålla sin konkurrenskraft. Även med nödvändig information och resurser är tid till lansering en av de nyckelfaktorer som kan avgöra ett bolags framgång och framtid. Vårt mål har alltid varit att erövra Europa och tillsammans med Signicat kan vi göra detta mycket snabbare. Med hjälp av Signicats olika verktyg för elektroniska identiteter kan vi fokusera på innovation och utveckling av elektroniska signaturlösningar, säger Dokobits VD Gintas Balčiūnas.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>