Hem NYHETER Simons ”Cykelresa mot Corona” en succé – samlade in 31 000 till vården

Simons ”Cykelresa mot Corona” en succé – samlade in 31 000 till vården

Publicerat av: Redaktionen

Han kände att han inte kunde sitt still utan att försöka göra något för vårdpersonalen som arbetar med Corona-patienter.

Simons ”Cykelresa mot Corona” en succé - samlade in 31 000 till vården 2

Eleven Simon Gustafsson på Thoren Business School Karlstad cyklade i 33 mil på 4 dagar och samlade in 31 000 kronor till vården

Simon Gustafsson på Thoren Business School Karlstad satte sig på cykeln under påsklovet. Cykelresan mot Corona har hittills inbringat 31 000 kronor, men Simon är inte nöjd.

– Jag hade satt 40 000 kronor som mål och det hoppas jag kunna slutföra, säger han.

18-åringen kände att han ville bidra på något sätt i den tuffa och oroliga tid med Coronavirusets oberäkneliga utveckling i Sverige och i världen.

Genom att cykla genom Värmland där han färdades 33 mil på fyra dagar, med start och målgång i Karlstad, var utgången och andemeningen av resan tydlig; att samla in pengar till vårdpersonalen som aktivt arbetar med Corona-patienter på Karlstads centralsjukhus och Arvika sjukhus.Simon hade med sig två med cyklister (i form av kompisarna Lisa och Lucas Lindén) på resan genom det värmländska landskapet som inleddes och avslutade i Karlstad där rutten gick via Forshaga, Munkfors, Hagfors, Ekshärad, Torsby, Sunne och Arvika.

Fyra dagars cykling gick inte obemärkt förbi. Simons engagemang sändes live i P4 Värmland två gånger om dagen och Nya Wermlands-tidningen uppmärksammade hans också hans initiativ.

När han gick i mål i fredags var han märkligt nog inte helt nöjd, men det skulle förändras över helgen.
– När vi kom i mål och kollade Swish-kontot hade vi bara fått in drygt 8 000 kronor och då skämdes jag nästan, berättar Simon och skrattar.

Det visade sig att belöningen kom retroaktivt.

– Under helgen exploderade det och i måndags hade vi drygt 30 000 kronor på kontot och nu känner jag att jag är nära att nå mitt mål på 40 000 kronor, så jag hoppas företag och andra intressenter hjälper oss att nå målet genom att swisha in pengar till kampanjen. Men redan nu är jag överväldigad och stolt, det är mäktigt att gå från idé till handling på det här sättet och dessutom få ett resultat. Jag har alltid tyckt att livet är för kort för att drömmas bort, det är bättre att göra det man tänker, säger han.

Inkomsterna kommer återinvesteras i presentkort på olika lokala restauranger i Karlstad och Arvika och överlämnas till vårdpersonalen personligen.
– Blir det mer pengar kommer jag skänka dessa till vårdförbundets stiftelse för arbetsmiljö, så jag skänker varenda krona jag samlar in. Det borde bli cirka 400 luncher till alla fantastiska människor som jobbar inom vården i denna tuffa och oroliga tid. Det känns häftigt med allt stöd vi fått av olika människor runt om i Värmland, säger han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>