Simplexia söker affärsinriktad VD med erfarenhet inom vacciner/bioteknik
Hem TEKNIK Simplexia söker affärsinriktad VD med erfarenhet inom vacciner/bioteknik

Simplexia söker affärsinriktad VD med erfarenhet inom vacciner/bioteknik

Publicerat av: Redaktionen

Simplexia AB söker omgående en affärsinriktad och entreprenöriell VD med erfarenhet inom vaccin/bioteknikområdet.

Simplexia bedriver forskning och utveckling av ett nytt terapeutiskt vaccin för behandling av könsherpes (HSV-2) – den vanligast förekommande könssjukdomen, globalt spridd och mot vilken effektiv vaccinering saknas.

Simplexia har en unik patenterad teknologi som möjliggör utveckling av terapeutiskt- såväl som profylaktiskt vaccin med en mycket stor global potential. Bolagets primära fokus är utvecklingen av ett vaccin för effektiv behandling samt förebyggande av sjukdomen. Vi arbetar för närvarande efter två principer, biologiskt producerat antigen och ett mRNA producerat antigen. Det biologiska vaccinet har validerats i djur och är nu under sen preklinisk utveckling inför studier i människa. Bolaget bedriver även utveckling inom diagnostik avseende sjukdomen. Simplexia grundades av forskare vid Sahlgrenska Akademin inom Göteborgs universitet.

Arbetsuppgifter: Som VD har du övergripande ansvar för att leda bolagets verksamhet. Arbetet innebär att initialt projektleda tidig preklinisk och klinisk utveckling samt säkerhetsställa produktion av vårt nya vaccin men innefattar även affärsutveckling, kapitalisering samt organisationsbyggande liksom ansvar för bolagets immaterialrättsliga, ekonomiska och personella resurser. Till arbetsuppgifterna hör även att vara bolagets ansikte utåt och att aktivt söka framtida kunder, affärspartners och finansiärer. Erfarenhet: Vi söker dig som har vetenskaplig bakgrund exempelvis apotekare, läkemedelsutvecklare, med erfarenhet av ledande befattningar i små, kunskapsintensiva företag inom bioteknikområdet, gärna inom biologiska läkemedel och/eller vaccin. Du bör ha goda kunskaper och erfarenhet att driva tidig klinisk utveckling, affärsutveckling samt inom finansiering. Erfarenhet av arbete inom Herpes indikationen är en fördel.

Egenskaper: Du är en målmedveten, resultatinriktad och kommunikativ ledare, en genomförare och ”doer” och har en förtroendeingivande framtoning. Du brinner för sjukvård/hälsa och entreprenörskap, och är inte främmande för att ta dig an de varierande arbetsuppgifter som är naturliga inom ett mindre, entreprenöriellt bolag.

Tjänsten är på heltid med merparten av arbetstiden förlagd till Göteborg, som är bolagets hemvist.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>