”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården” vinner europeiskt pris
Hem HÄLSA ”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården” vinner europeiskt pris

”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården” vinner europeiskt pris

Publicerat av: Redaktionen

Roche har i samarbete med kommunikationsbyrån Narva utvecklat konceptet ”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården”. Nyligen utsågs podden till vinnare av ett nytt påverkanspris, som EAPC (European Association for Political Consultants) delade ut till Narva i samband med föreningens årliga konferens i Bryssel den 28-30 maj.

”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården” vinner europeiskt pris 2Som partner till sjukvården vill Roche samtala om de utmaningar som sjukvården står inför. Baserat på denna utmaning utarbetade kommunikationsbyrån Narva tillsammans med Roche ett innovativt koncept som bland annat omfattade en podcast med makthavare. Under hösten 2016 lanserades ”Sjukvårdspodden – jakten på den jämlika vården”.

Björn Arvidsson och Jonas Edström, policychefer på Roche, har i en serie personliga samtal diskuterat utmaningar och lösningar tillsammans med totalt 16 av Sveriges tyngsta opinionsbildare inom vården.

– Det har varit jätteroligt och stimulerande att arbeta med podden. Frågan om hur vi ska få en mer jämlik vård engagerar och alla som vi frågat om att delta har ställt upp. Och även om frågan kan synas stor och svårgripbar har vi både bra och konkreta diskussioner med våra gäster, säger Björn Arvidsson, policychef på Roche.

– Dessutom är poddformatet alldeles utmärkt för den här typen av diskussioner. Vi får ställa de frågor vi har och det finns tid och utrymme för gästen att ge sin syn, fyller Jonas Edström, policychef på Roche, i.

Podden engagerar. Den har uppmärksammats redaktionellt och i sociala medier. Dessutom hamnade podden på fjärde plats i sin kategori när Svenska Podcastpriset 2016 delas ut.

Sjukvårdspoddens andra säsong inleddes under våren med sjukvårdsminister Gabriel Wikström.

Om Sjukvårdspodden
Sjukvårdspodden är en podcast producerad av läkemedel- och diagnostikföretaget Roche. I den samtalar flera av vårdens tyngsta opinionsbildare om hur jämlik vård ska uppnås. Podden röstades fram som den fjärde bästa i kategorin ”Vetenskap och medicin” i tävlingen Svenska Podcastpriset 2016.

Om Polaris Awards
Polaris Awards är en ny tävling, som handlar om att uppmärksamma framgångsrika politiska kampanjer och påverkanskampanjer. Initiativtagare är European Association for Political Consultants (EAPC), en förening för politiska konsulter, kampanjchefer samt PR- och PA-experter från 34 länder. Namnet syftar på Polstjärnan, som har styrt mänskligheten i tusentals år med sitt ljus. Sjukvårdspodden vinner i den kategori som avser Radio Campaigns för andra aktörer än politiska kandidater och partier.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>