Skandia är ny huvudpartner till Cancerfonden

Skandia fördjupar sitt nuvarande engagemang och samarbete med Cancerfonden och blir ny huvudpartner till organisationen.

Sedan 1988 har Skandia, genom sparfonden Skandia Cancerfonden, samlat in 130 miljoner till svensk cancerforskning.

– Vi är fantastiskt stolta över att kunna fördjupa vårt samarbete med Cancerfonden. Vi har ett customer_cancerfondengemensamt intresse av att bidra till mer kunskap om cancer och hur man kan minska risken att drabbas. Som ledande försäkringsbolag kan vi genom att stötta Cancerfonden bidra till samhällsnytta inom ett område som är viktigt för vår verksamhet, säger Lena Hök, hållbarhetschef på Skandia.

Varje år får fler än 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Cancerfondens mål är att färre ska drabbas och fler överleva cancer. Forskning visar att en tredjedel av all cancer kan förebyggas genom hälsosamma levnadsvanor.

– Vi är glada och stolta över att Skandia vill vara vår nya huvudpartner och bidra i kampen mot cancer. Skandias långsiktiga engagemang och insats gör att vi kan dela ut mer pengar till svensk cancerforskning och nå ut till fler med kunskap om cancer, säger Sara Brodahl, tf. generalsekreterare på Cancerfonden.

Skandia och Cancerfonden samarbetar bland annat under Almedalsveckan genom Almedalsloppet i syfte att uppmärksamma vikten av förebyggande hälsoinsatser. Skandia skänker också alla anmälningsavgifter för loppet till Cancerfonden.

Post Comment