Hem Nyheter Skåne Care utvecklar sjukvårdssystemet i Saudiarabien

Skåne Care utvecklar sjukvårdssystemet i Saudiarabien

Publicerat av: Redaktionen

Saudiarabien har en vision om att till 2030 gå från olje- till kunskapsnation.

Skåne Care utvecklar sjukvårdssystemet i Saudiarabien 2

Mikael Rosén från Skåne Care och Dr. Omar undertecknar avtalet som ska utvecka saudisk vård.

Hälso- och sjukvårdssektorn är en viktig del i omställningen. Jämlikhet, kvalitet och kostnadseffektivitet är ledord i den nya vårdmodellen. Skåne Care är Region Skånes vårdexportbolag och kommer att ta rollen som strategisk rådgivare till Saudiarabiens hälsomyndighet för att nå målet – bättre hälso- och sjukvård för alla.

Svensk sjukvård är en av världens bästa och intresset för den svenska modellen är stort. Skåne Care som ett offentligt bolag arbetar i enlighet med regeringens exportstrategi och nära svenska och internationella aktörer för att utveckla vårdexporten. Det nya samarbetet öppnar för kompetensutveckling och ökade intäkter i sjukvården som i sin tur skapar värde för vår personal och patienter här hemma.

Skåne Care har rollen som strategisk rådgivare till experter och förändringsledare på hälsoministeriet i Saudiarabien. Teamet bidrar till en lokal lösning med svenska inslag. Ansvaret för drift och genomförande vilar på Hälsoministeriet.

– Vi är otroligt glada och stolta för förtroendet som Skåne Care och svensk sjukvård har fått i och med kontraktet med Hälsoministeriet i Saudiarabien. Vi ser framemot att bidra med erfarenheter från den svenska modellen till detta viktiga förändringsarbete för en bättre hälso- och sjukvård för alla, säger Mikael Rosén, VD för Skåne Care.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>