Hem HälsaPsykisk ohälsa Skåneveckan firar 10-årsjubileum med rekordmånga arrangemang om psykisk hälsa

Skåneveckan firar 10-årsjubileum med rekordmånga arrangemang om psykisk hälsa

Publicerat av: Redaktionen

I år fyller Skåneveckan för psykisk hälsa tio år.

Skåneveckan firar 10-årsjubileum med rekordmånga arrangemang om psykisk hälsa 3Med 120 arrangemang på 20 olika orter över hela Skåne blir årets program det mest omfattande hittills.

Skåneveckan för psykisk hälsa arrangeras varje år av Region Skåne och Studieförbundet Vuxenskolan. Syftet är att öka kunskapen och främja öppenheten om psykiska ohälsa.

Årets program innehåller föreläsningar, frukostseminarier, kulturkvällar och heldagar om psykisk hälsa.

– Psykiatri Skåne arrangerar många olika programpunkter runt om i Skåne under veckan. På Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober arrangerar till exempel BUP en heldag med flera föreläsningar på biograf Panora i Malmö, säger Katarina Hartman som är förvaltningschef för Region Skånes psykiatri och habilitering.

– Vi kan se ett tydligt fokus på förebyggande insatser, som vikten av motion, stresshantering och att uppmärksamma tidiga tecken. I programmet ser vi också ett visst fokus på psykisk hälsa bland ungdomar och bland äldre, säger Jenny Sjöö, projektledare för Skåneveckan på Studieförbundet Vuxenskolan.

Årets Skånevecka når ut bredare i länet än tidigare år. Förutom i de stora städerna kommer det att genomföras arrangemang på mindre orter som Skurup, Kävlinge, Kågeröd och Önnestad.

– Vi har jobbat medvetet med att nå ut till fler platser än Malmö-, Lundområdet som tidigare dominerat programmet, säger Jenny Sjöö.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>