VACCIN
Hem NYHETER Slut på influensavaccin

Slut på influensavaccin

Publicerat av: Redaktionen

Inga fler doser av vaccin kommer till Sverige under 2018. Eventuellt kan fler doser levereras i slutet av januari 2019.

Nu är influensavaccinet i princip slut på både hälsocentraler och sjukhus i länet.VACCIN

Vaccination av riskgrupper fortsätter så länge det finns vaccin kvar och efter det ställs vaccinationerna in tills vidare.

Antalet beställda doser till norra regionen var detsamma i år som förra året. Bristen på vaccin beror på en ökad efterfrågan både lokalt och i hela Europa.

– Influensaaktiviteten är just nu mycket låg i Sverige liksom i resten av Europa. Det är normalt för säsongen och troligen får vi ingen större spridning före nyår, säger Gunilla Persson, biträdande smittskyddsläkare i Västerbottens läns landsting.

Om du tillhör en riskgrupp bör du om möjligt undvika kontakt med andra som har pågående influensasymtom, som hosta och feber.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>